Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ekstrasensa dotības astroloģiskajās kartēs

© Arhīvs

2.lapa

Latvijas Nostradams Eižens Finks

Eiženu Finku nereti mēdz dēvēt par latviešu Nostradamu, kurš paredzējis gan Latvijas dramatiskos likteņceļus, gan slavenās izdevējas Emīlijas Benjamiņas traģisko dzīves noslēgumu Soļikamskas nometnē.

Eižens Finks agrā bērnībā zaudēja vecākus un uzauga latviešu ģimenē. Biogrāfijā ir atsevišķi «baltie plankumi», bet zināms tas, ka pusaudža gados viņš uzstājies ceļojošā cirkā, taču pēc smaga kritiena to vairs nav varējis darīt. Vēlāk Finks apguvis fotogrāfa profesiju, un tad sākušās arī pareģa gaitas. Pirmā patstāvīgā darbavieta bijusi Maskavas forštatē, kur fotodarbnīcu apmeklējuši daudzi dažādi ļaudis. Mēļo, ka arī politiķi un diplomāti. Gaišreģa darbošanās un zīlēšanas iemaņas palīdzējušas izdzīvot gulagā un atgriezties mājās no Sibīrijas.

*Eižena Finka kosmogrammā redzama spēcīga Vēža zodiaka zīmes ietekme - tajā atrodas gan Saule, gan Merkurs, savukārt Mēness atrodas Strēlniekā. Kaut ar spriedzes kombinācijām, bet - visspēcīgāk aspektēts Urāns, Plūtons, Jupiters, turklāt Urānam aspekti ar Sauli un Merkuru.

Volfs Mesings. Gaišredzība vai spēle uz publiku?

Mediju telpā ik pa laikam atrodami nostāsti par padomju laika telepāta un gaišreģa Volfa Mesinga pareģojumiem. Viņš savulaik esot precīzi prognozējis Otrā pasaules kara iznākumu un beigu datumu, un viņu augstu vērtējuši Alberts Einšteins, Zīgmunds Freids, Mahatma Gandijs un Josifs Staļins, bet ienīdis Ādolfs Hitlers. Atrodami mājieni, ka viņa talantu izmantojuši arī padomju īpašie dienesti.

«Praktiskā Astroloģija» 2016. gadā publicēja pētījumu par Volfa Mesinga gaitām un atklāja, ka visa šī informācija pasmelta no vienas vienīgas Mesinga autobiogrāfijas, kuru pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados sarakstīja žurnālists Mihails Hvastunovs. Speciālistu domas par Mesingu ir samērā vienprātīgas - viņš bijis itin pieklājīga līmeņa iluzionists, triku meistars un psihologs, kā arī viduvējs hipnotizētājs, kuram ļoti labi piestāvējis apzīmējums «padomju estrādes mākslinieks» (1971. gadā Mesingam patiešām tika piešķirts KPFSR Nopelniem bagātā skatuves mākslinieka tituls). Taču atrodas arī tādi, kuri uzskata Mesingu par ģeniālu ekstrasensu, ar pārcilvēciskām spējām apveltītu svešu domu lasītāju.

* Volfa Mesinga astroloģiskajā kartē ir spēcīga Jaunavas zodiaka zīmes ietekme, Mēness Skorpionā plus Merkura un Neptūna savienojums, un šīs pozīcijas cilvēkā rada interesi par netradicionālām tēmām, ezotēriku, alternatīvo medicīnu u.tml. Jaunavas zīme liek «uzurķēties», analizēt, iedziļināties tūkstoš detaļās, tostarp arī kritizēt līdzcilvēkus, kas var radīt spriedzi attiecībās ar apkārtējiem. Savukārt skorpioniskais Mēness neļauj to, kas uz sirds, izpaust uz āru. Domājams, Mesingam bija noslēpumi, ko viņš glabāja pie sevis un aiznesa līdzi tajā saulē. Savukārt Plūtona un Neptūna atrašanās 10. mājā norāda uz spējām «iedarboties uz masām». Tās ir līdera kombinācijas, turklāt gan Neptūns, gan Plūtons cita starpā arī atbild par ezotēriku, Neptūns arī par hipnozi un sapņiem.

*

Turpinājumu lasi nākamajā lapā