Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Ekstrasensa dotības astroloģiskajās kartēs

© Arhīvs

Grūti tam noticēt, bet mums līdzās dzīvo daudz cilvēku ar labu intuīciju, gaišzinīgumu, spēju nojaust notikumus un kā ar rentgena staru caurskatīt citus, izprotot viņu patiesos nolūkus vai rīcības motīvus. Tā ir tēma, par kuru ikdienā nerunājam. Neiesi taču uz sanāksmi un neteiksi: «Intuīcija saka, ka to miljonu līgumu mums parakstīt nevajag.» Taču daudziem astroloģiskajās kartēs parādās kombinācijas, kas norāda uz paaugstinātām sajūtu spējām. Jautājums tikai – cik augstā līmenī šīs spējas attīstās un vai prāts «neaizsit ciet» izjūtas.

Uz dzīvības un nāves sliekšņa

No TV ekrāniem un presē cilvēki, kas sajutuši īpašas spējas, nereti stāsta, ka tas noticis pēc traģiskiem notikumiem.

Šo rindu autorei bijusi iespēja tikties ar vairākiem gaišreģiem un dziedniekiem privātā, neformālā gaisotnē un uzklausīt dzīvesstāstus. (Spējas «netestēju», bet viņu vārdi ezotēriķu aprindās ir diezgan zināmi.)

Divas sievietes tiešām bija piedzīvojušus būtiskus dzīvības apdraudējumus, arī klīnisko nāvi. Viena no viņām stāstīja par to, kā pēc satiksmes negadījuma redzējusi guļam sevi uz šosejas un pēc tam tā kā dzirdējusi balsi, redzējusi tēlu, kurš visu laiku saka: «Tev jāpalīdz citiem, tev jāpalīdz citiem.»

Cita dziedniece sākusi «redzēt» pēc smagas slimības. Ejot pa ielu, ievērojusi, ka uz cilvēkiem skatās citādi, atnāk kāda informācija par viņiem. Teica, ka tagad izvairoties braukt ar sabiedrisko transportu un atrasties vietās, kur daudz ļaužu.

Esmu redzējusi iepriekš minēto dāmu astroloģiskās kartes - tajās nav nekā pārdabiska. Daudz līdzīgu kombināciju kartēs ir arī cilvēkiem, kuri nebūt nav gaišreģi vai ekstrasensi.

Līdz ar to atkārtošos, ka - acīmredzot šīs spējas ir jāapzinās, jāpieņem un ar tām jāstrādā. It īpaši sarežģīti tas var būt cilvēkiem, kam astroloģiskajā kartē ir spēcīgi aspektēta prāta planēta, ir daudz Zemes stihijas, loģika, racionālisms.

Zodiaks, Mēness un «mājas»

Populārākais uzskats, ka jūtīgākās ir Ūdens stihijas zodiaka zīmes: Vēzis, Zivis, arī Skorpions. Taču tik vienkāršoti, protams, nevar skatīt.

Kā zināms, liela nozīme gan dabā, gan cilvēku astrokartēs ir Mēnesim. Līdz ar to jāskatās, kurā zodiaka zīmē, sektorā jeb «mājā» tas atrodas un kādus aspektus veido ar citām planētām, it īpaši ar Urānu, Neptūnu un Plūtonu.

Pētot populāru ekstrasensu un dziednieku astrokartes, nonācu pie šādiem secinājumiem: ja Mēness atrodas Vēža vai Zivju zodiaka zīmē, tas pastiprina intuīciju, Jaunava - dziednieka spējas, Strēlnieks un Ūdensvīrs dod nākotnes redzējumu, Skorpions - gan intuīciju, gan gaišzinīgumu, saistīts arī ar spēju sazināties ar viņpasauli.

Svarīga «opcija» ir arī planētas - dzimšanas valdnieki, t.i., viena vai vairākas planētas, kas novietojušās astroloģiskās kartes 1. mājā. Arī pastiprina gaišzinīgumu un viedumu:

Mēness - intuīcija, dziednieka dotības;

Neptūns - intuīcija, vīzijas, dziednieka dotības;

Plūtons - saziņa ar mirušo pasauli, gaišredzība;

Urāns - gaišredzība.

Liela nozīme ir arī ascendentam jeb uzlecošajai zodiaka zīmei - uz iespējām attīstīt dotības norāda Vēzis, Zivis, Skorpions, Jaunava, Ūdensvīrs (katra atbild par citu novirzienu).

Nākamais svarīgais moments - planētu atrašanās citās astroloģiskās kartes mājās. Uz paaugstinātu sajūtu līmeni un interesi par mistiskām un ezotēriskām tēmām norāda arī tas, ja akcentēta 8. un 12. astrokartes māja. Katrai planētai tajās ir sava nozīme, bet te jau sākas apjomīga astroloģijas teorija, kuru šeit neizklāstīsim.

Turpinājumā ielūkosimies dažu slavenu gaišreģu un ekstrasensu astroloģiskajās kartēs.

Vanga. Iekšējais redzīgums

Pasaulslavenā gaišreģe Vanga jeb pilnajā vārdā Vangēlija Pandeva Guščerova pasaulē nāca divus mēnešus pirms laika. Bērniņam bija saauguši kopā pirksti gan rokām, gan kājām. Par laimi, pēc operācijas tomēr izdevās atgūt kustīgumu, taču dzīve Vangai uzliek visdažādākos pārbaudījumus. Kad meitenei ir trīs gadi, nomirst mamma, un tēvs pēc laika apņem jaunu sievu.

Kādā dienā Vanga ar kaimiņu bērniem pastaigājas, bet te pēkšņi sākas virpuļvētra. Vēlāk vienpadsmit gadus veco meiteni atrod starp nolauztiem zariem un akmeņiem. Acis - smilšu piedzītas. Ģimenei trūkst līdzekļu ārstēšanai, un Vanga zaudē redzi. 30 gadu vecumā gaišreģe redz zīmīgu sapni - ierodas jātnieks baltā zirgā un vēsta, ka viņai jāsargā gan dzīvie, gan mirušie, un sola savu palīdzību pareģošanā. Viņas slava laika gaitā izplatās tālu, un runā, ka pie gaišreģes braukuši arī slaveni politiķi.

*Vangas astroloģiskajā kartē (šajā gadījumā - kosmogrammā) ir spēcīga Ūdensvīra zodiaka zīmes ietekme, tajā atrodas trīs debesu spīdekļi - Saule, Mēness un sievišķās būtības vēstnese Venera. Gaišredzīgais Plūtons veido trigonu ar sajūtu indikatoru Mēnesi. Šīs kombinācijas pastiprina gaišredzības un gaišzinības spējas, bet intuīciju palielina aspekts starp Merkuru un Neptūnu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā