3.lapa
5 - Jupitera skaitlis
Ēdienkartes pamatu pamats ir dārzeņi un augļi vecrozā, ceriņu, violetā un melnā krāsā. «Jupiteriešiem» nav ieteicamas uzkodas starp ēdienreizēm - ja ēst, tad sātīgi un daudzveidīgi.
Vispirms - ogas: upenes, mellenes, avenes, ķirši, saldās ērkšķogas, tumšās vīnogas, melnās plūmes (svaigas un žāvētas), persiki un rozā greipfrūti. Ja uzturā lietosiet šo ogu sulu, tad labāk - bez cukura. Tomēr, ja nepieciešama saldumviela, ieteicamāks ir brūnais cukurniedru cukurs. «Jupiterieši» ziemas krājumiem var sagatavot ievārījumus no tumšajām ogām.
Baklažāni, protams, ir ēdienkartes pirmais numurs. Tos var lietot visdažādākajos veidos, kādus vien fantāzija un pavārgrāmatas spēj piedāvāt. Otrajā vietā ir bietes. Tās ir noderīgas jebkādā veidā - gan svaigā, gan visādi apstrādātā. Svaigu biešu sula ir lielisks enerģijas avots. Trešajā un ceturtajā vietā ir tumšās olīvas un sparģeļi. Neiztikt arī bez pupiņām - atcerieties par krāsu!
Jupitera diētas ieteicamās garšvielas ir krustnagliņas, safrāns, muskatrieksts, piparmētra, baziliks, bet vislabākā tomēr ir salvija.
Re, un te nu ir Jupitera diētas plusiņš - var iemalkot sauso sarkano vīnu. Vien saprāta robežās un tiešām - tikai iemalkot.
Ja zināms, ka dienas laikā nebūs iespējas kārtīgi paēst, kabatā vai somiņā var iemest mandeles vai žāvētas melnās plūmes, jo «jupiterieši» nedrīkst izjust enerģijas badu, bet enerģiju rada ēdiens.
6 - Veneras skaitlis
Tas, kas gaiši zilā un zilā krāsā, ir Veneras diētas ēdiens. Piemēram, vīģes un mellenes. Tās palīdzēs uzkurbulēt enerģiju organismā.
«Veneras cilvēkiem» nepavisam nav ieteicams pārēsties, tad jau labāk pagatavot vieglus salātus no svaigiem tomātiem, gurķiem, kabačiem, cukini, zaļiem āboliem, pastinaka un salātiem, kas pārlieti ar ābolu vai vīna etiķi un olīveļļu.
«Veneras cilvēkiem» garšo saldumi un miltu ēdieni, un viņiem tādi ir vajadzīgi. Tortītēm gan jāsaka nē, bet ēdienkartē jāiekļauj vīģes, kaltēti banāni, arbūzi, melones, bumbieri un aprikozes.
Ieteicams izmantot brūnos rīsus un griķus, ko pirms vārīšanas labi apcep uz pannas olīveļļā. Ieteicamākās garšvielas ir kardamons, vaniļa un kanēlis. Derēs arī fenhelis, anīss, piparmētra un selerijas sakne.
Veneras diētā ieteicamākās sulas ir no tomātiem, bumbieriem, aprikozēm, persikiem un ananasiem. Bet - svaigas! Rītos var dzert dzērveņu vai brūkleņu ūdeni: nomazgātas ogas liek burkā, aizpildot 2/3 no tilpuma, un pārlej ar vārošu ūdeni. «Veneras cilvēkiem» enerģijas atjaunošanai lieti derēs kakao, bet bez piena un cukura - tikai ar vaniļu papildināts.