4.lapa
7 - Saturna skaitlis
Vislabāk jūtas kā veģetārieši. Viņu ēdienkartē iederas visas tumšās sēnes. Turklāt sēnes «saturnieši» var ēst visdažādākajos veidos, tāpat kā spinātus, kas ir viņu diētas svarīga sastāvdaļa. Ja ar spinātiem tiek gatavota omlete, tad ieteicams, lai to būtu vismaz divreiz vairāk nekā sakulto olu. Šīs ēdienkartes cementētāji ir arī burkāni, selerijas (lapas un sakne), redīsi, rutki, avokado un saulespuķu sēklas.
«Saturna cilvēkiem» ieteicama dzērveņu, citronu, greipfrūtu, ķiršu un granātābolu sula. Tomēr vislabākā būšot kāposta, selerijas saknes un rutka sula, kas papildināta ar citrona sulu, un noderīgs baudīšanai šad un tad būšot arī kāpostu, gurķu un sēņu sālījums. Labākās garšvielas - baziliks, ķimenes, krustnagliņas, kanēlis, citrona miziņa.
Greipfrūti, ananasi, zaļi āboli un bumbieri, granātāboli, zaļas ērkšķogas (gatavas, protams) - labākie šīs diētas augļi un ogas.
«Saturna cilvēkus» mēdz mocīt aknu un žultspūšļa kaites, tāpēc viņiem rītos ieteicams dzert kādu skābu sulu vai zaļo tēju (piemēram, jasmīnu). Ja dzersiet melno tēju, tad pievienojiet citronu!
8 - Urāna skaitlis
Spināti, spināti un vēlreiz spināti. Rītos vislabāk izmantot sezonas augļus. Vasarā - noteikti zemenes! Un vēl - zaļus ābolus, banānus, saldos ķiršus, persikus, bumbierus, vīnogas... Ja vajadzīgs enerģijas lādiņš, jāapēd hurma. Ziemā derēs melnā vai zaļā tēja, kam var pievienot meža zemeņu lapiņas, vai arī roibuša tēja.
«Urānieši» var ēst jogurtus, biezpienu, kefīru, brinzu, mīkstos sierus un iemalkot sauso vīnu - gan balto, gan sarkano. Viņi var līksmot arī ar šampanieti (brutu) un raudzētiem dzērieniem, tajā skaitā ar kumisu un airanu. Bet saldos gāzētos dzērienus gan nevajadzētu dzert.
Vai gan Urāns var iztikt bez zivīm? Nevar! Tāpat kā bez rudzu maizes un jūras kāpostiem.
«Urāniešiem» mēdz apsāpēties galva. Tad var izmēģināt, vai līdzēs piparmētru, meža zemeņu lapiņu, salvijas novārījums. Patīkamas būs arī skujkoku ēteriskās eļļas.
9 - Neptūna skaitlis
Lūk, arī jūras produktu diēta! Suši, svaigas laša šķēlītes, apsmidzinātas ar citrona sulas pilieniņiem - kāpēc gan ne? Ja svaigas zivis nešķiet tīkamas, tad var pagaršot zivju pastēti un visus iespējamos jūras iemītniekus: omārus, garneles, zivis, astoņkājus, kalmārus, mīdijas u.c. Vien nevajag tos ilgi vārīt, sautēt un cept. Pietiek ar dažām minūtēm, lāsīti olīveļļas un citrona sulu - ēdiens gatavs. Jūras produktu diētu var papildināt ar citiem ēdieniem no skābenēm, gurķiem, ziedkāpostiem, brokoļiem, salātiem un olīvām.
«Neptūna cilvēki» var uzturā izmantot arī sulas - gan saldas, gan skābas, gan ar neizteiksmīgu (ja tā var teikt) garšu.
Tonusa paaugstināšanai derēs jūras kāposti un ikri. Ja rītos māc nogurums, laiks iedzert cigoriņu kafiju vai augļu sulu.