Pētījums: Eiropieši visvairāk bažījas par bezdarbu

No visām ekonomiskajām un sociālajām problēmām eiropieši visvairāk uztraucas par bezdarbu, liecina otrdien Vācijā publiskotais pētījums, kurā aptaujāti 12 valstu iedzīvotāji.

Satraukums par potenciālo bezdarbu nomācis pat bažas par inflāciju, augošajām īres cenām un noziedzību.

Bailes palikt bez darba pieņēmušās spēkā septiņās Eiropas valstīs. Visvairāk par to ir noraizējušies spāņi (72%), francūži (69%) un vācieši (32%).

Pētījums liecina, ka vāciešiem vispār ir tendence satraukties par visādām problēmām, savukārt īri un zviedri ir visbezrūpīgākie.

Pētījumu kompānija "GfK" ik gadu lūdz eiropiešus atbildēt uz jautājumu, kas, pēc viņu domām, ir steidzamākā problēma, kas jārisina.

Rezultāti liecina, ka problēmu pirmajā desmitniekā ierindojas bezdarbs, inflācija, ekonomiskās stabilitāte, veselības aprūpes sistēmas, mājokļu un īres izmaksas, valsts pārvalde, pensijas, izglītība, korupcija un noziedzība.

Vides jautājumi, piemēram, klimata izmaiņas, un drošības jautājumi, piemēram, terorisms pirmajā desmitniekā nav iekļuvuši. Savukārt korupcija tajā ierindojusies pirmo reizi.

Vidēji aptaujātie kā svarīgākās minēja divas problēmas, bet vācieši - 2,5 problēmas. Savukārt īri un zviedri - tikai 1,2.

Bezdarbu kā galveno problēmu minēja 37% aptaujāto. Kā svarīgākā problēma tas tika minēts visās valstīs, izņemot Nīderlandi un Krieviju.

Nīderlandē iedzīvotāji visvairāk pauda bažas par ekonomisko stabilitāti, bet Krievijā - par inflāciju.

Pētījuma laikā tika intervēti 13 300 cilvēki Austrijā, Beļģijā, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē, Polijā, Krievijā, Spānijā un Zviedrijā, un šogad pirmo reizi arī Īrijā.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais