Sprādzienos Indijas budistu svētvietā ievainoti divi mūki

Indijā vienā no nozīmīgākajām budistu svētvietām - Bodhgajas tempļa kompleksā - svētdien eksplodējuši vairāki nelieli spridzekļi, ievainojot divus mūkus, pavēstīja policija.

Pašam vēsturiskajam templim nekādi postījumi nav nodarīti.

Tempļa teritorijā arī aug koks, kas esot "pēctecis" leģendārajam kokam, zem kura atbilstoši tradīcijai 531.gadā pirms mūsu ēras princis Gautama meditējot sasniedzis apgaismību un kļuvis par Budu.

"Svētajam bodhi kokam nekas nekait, un tam nav nodarīti postījumi," sacīja Bihāras štata policijas priekšnieks Abhajanands.

"Šorīt nogranda astoņu zemas intensitātes sprādzienu virkne, ievainojot divus cilvēkus," norādīja vecākā policijas amatpersona S.K. Bharadvadžs.

Kompleksa iekšienē uzietas un neitralizētas vēl divas bumbas. Viena no tām - līdzās tempļa slavenajai 24 metrus augstajai Budas skulptūrai, sacīja Bharadvadžs.

Nosodījumu sprādzieniem tempļa kompleksā, kas ir UNESCO Pasaules mantojuma objekts, jau paudis Indijas premjerministrs Manmohans Singhs.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais