Kipras depozītu nodoklis tiks piemērots arī labdarības organizācijām

© Scanpix

Labdarības organizācijām, privātskolām un apdrošināšanas kompānijām ar noguldījumiem grūtībās nonākušajā Kipras bankā "Bank of Cyprus" tiks piemērots depozītu nodoklis 27,5% apmērā saistībā ar starptautiskā aizdevuma nosacījumiem, paziņojusi valsts Centrālā banka.

Iepriekš šīs institūcijas tika atbrīvotas no nodokļa, kas paredzēts banku restrukturizācijas ietvaros, lai valsts spētu saņemt desmit miljardu eiro aizdevumu.

Nodoklis tiks piemērots visiem apdrošināšanas uzņēmumu noguldījumiem, bet nereģistrētām finanšu kompānijām, labdarības organizācijām un atsevišķām izglītības iestādēm 27,5% nodokli nāksies maksāt par noguldījumiem virs 100 000 eiro.

"Šāds lēmums pieņemts ar mērķi ierobežot izņēmumu apjomu, lai mazinātu slogu uz lielajiem noguldītājiem "Bank of Cyprus"," svētdienas vakarā paziņoja Kipras Centrālā banka.

Kā ziņots, naktī uz 25.martu eirozonas finanšu ministri piekrita piešķirt milzīgās finanšu grūtībās nonākušajai Kiprai desmit miljardu eiro starptautisko aizdevumu, lai glābtu Kipras bankas no bankrota un saglabātu Kipru eirozonā.

Vienošanās paredz, ka visi Kipras bankās esošie depozīti, kas pārsniedz 100 000 eiro, tiks aplikti ar vienreizējo nodevu.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais