Igaunijas valdība finanšu palīdzības apjomu "Estonian Air" lēš 58 miljonu eiro apmērā

© skanpix

Saskaņā ar Igaunijas Finanšu ministrijas aplēsēm nacionālajai lidsabiedrībai "Estonian Air" šogad nepieciešama finanšu palīdzība 58 miljonu eiro (40,7 miljonu latu) apmērā, lai tā varētu saglabāt darbību, vēsta "Postimees Online".

Ministrijas nesenās pavasara ekonomikas prognozes liecina, ka "vissvarīgākie finanšu darījumi, kas šogad negatīvi ietekmēs naudas plūsmu, ir 59,5 miljonu eiro (41,8 miljonu latu) maksājums Eiropas Stabilitātes mehānismā (ESM) un "Estonian Air" kapitāla palielināšana par 58 miljoniem eiro".

"Lēmums palielināt "Estonian Air" kapitālu nav vēl pieņemts, taču ir izteikta piesardzīga prognoze par aptuveni maksimālo apjomu, kas kompānijai var būt nepieciešams un valstij jāfinansē," norādīja ministrijas preses pārstāvis Rainers Laurits.

Tikmēr "Estonian Air" padomes priekšsēdētājs Erki Rāsuke izteicies, ka nezina, no kurienes ministrija ieguvusi šādu summu. Viņš sacīja, ka no 50-70 miljonu eiro apjoma, kas iepriekš ticis minēts, reāli būs nepieciešams mazāk, nevis vairāk.

Patiesais apjoms būs zināms vien tad, kad Eiropas Komisija pieņems lēmumu par valsts palīdzības piešķiršanu.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais