Pētījums: Ķīnā miljardieri ir nelaimīgāki nekā parastie miljonāri

Ķīnā ļoti bagāti cilvēki cieš no savas bagātības radītā spiediena un ir nelaimīgāki nekā parastie miljonāri, liecina Ķīnas portāla "Hurun Report" veiktā aptauja.

"Jo bagātāks esi, jo mazāk laimīgs," pēc vairāk nekā 500 Ķīnas miljonāru aptaujāšanas secinājis "Hurun Report".

Pētījumā par miljonāru atzīta persona, kurai pieder desmit miljoni juaņu (847 000 latu) vai vairāk, bet par ļoti bagātu personu - cilvēks, kuram pieder desmit reizes vairāk. Portāla veiktajā aptaujā piedalījās 69 šādi cilvēki.

"Nauda rada jums arī problēmas," norādījis "Hurun Report" dibinātājs Rūperts Hūgverfs.

Gandrīz 30% aptaujāto atzina, ka nespēj līdzsvarot darbu un dzīvi ārpus darba, un vairāk nekā puse bija nelaimīgi, ka pavada tik maz laika kopā ar savu ģimeni.

Vairāk nekā ceturtā daļa bija arī neapmierināti ar savu veselību, secināts miljonāru aptaujā.

Ķīniešu miljonāri darbadienās naktī guļ vidēji tikai 6,6 stundas un aptuveni 27% mazāk nekā sešas stundas.

Tomēr vairākos jautājumos vīriešu un sieviešu miljonāru attieksme atšķiras.

Vairums vīriešu savas kompānijas izveidošanu uzskata par laimīgāko savas dzīves mirkli, savukārt sievietes pirmajā vietā ierindojušas iemīlēšanos, secināts aptaujā.

Sievietes miljonāres, kas pašas sapelnījušas savu bagātību, visticamāk, gaida šķiršanās un 35% no viņām jau ir šķīrušās vai neprecējušās, secināts aptaujā. Vīriešu miljonāru vidū šī attiecība ir divreiz mazāka.

Ķīnas bagātākā cilvēka Dzuna Cjinhou meita Dzuna Fuli nesen kādā intervijā atzina, ka viņai jau ir pāri 30 un nekad nav bijis drauga.

Ķīnas mediji vēstīja, ka Dzuna Fuli, kura palīdz tēvam vadīt bezalkoholisko dzērienu kompāniju "Wahaha", joprojām ir viena, jo nevar saprast, vai potenciālos pielūdzējus interesē viņa vai tikai viņas nauda.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais