Pēdējā gada laikā Indijā divkāršojies miljardieru skaits

Indijas bagātākais cilvēks Mukeš Ambani (priekšplanā) un viņa brālis Anils Ambani, kurš arī rotājas Indijas bagātāko cilvēku saraksta augšgalā © Scanpix

Miljardieru skaits Indijā pēdējo 12 mēnešu laikā pieaudzis no 27 līdz 52.

Tas noticis uz nacionālās ekonomikas atjaunošanas rēķina un saistībā ar strauju pieaugumu fondu tirgū, vēsta „Forbes India”.

Tādejādi miljardieru skaits Indijā ir gandrīz atjaunojies pēc 2008.gada, kad no 54 miljardieriem tas saruka divas reizes. Indijas bagātāko cilvēku saraksta pirmajā vietā joprojām ir Mukeš Ambani (Mukesh Ambani), valsts lielākās kompānijas „Reliance” līderis, kura bagātība novērtēta kā 32 miljardus dolāru liela.

Otrajā vietā atrodas kalnrūpniecības kompānijas ArcelorMittal boss Lakšmi Mitāls (Lakshmi Mittal) ar 30 miljardu dolāru lielu bagātību.

2009.gadā Mumbajas fondu biržas indekss palielinājies par 76 procentiem. Uz akciju vērtības pieauguma rēķina Indijas bagātie ļaudis spējuši ievērojami palielināt savas bagātības.

Interesanti, ka Indijas miljardieri ir ievērojami bagātāki par saviem kolēģiem, piemēram, Ķīnā. 100 bagātākajiem indiešiem pieder 276 miljardi dolāru, bet 100 bagātākajiem ķīniešiem - „tikai” 170 miljardi dolāru.

Ekonomika

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.