"Moody's" samazina 15 pasaules lielāko banku kredītreitingus

Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's Investors Service" ("Moody's") ceturtdien samazinājusi 15 pasaules vadošo banku un finanšu institūciju kredītreitingus.

Aģentūra samazinājusi Lielbritānijas banku "Royal Bank of Scotland" (RBS) un "Barclays", kā arī Lielbritānijas un Eiropas lielākās bankas HSBC kredītreitingus.

Samazināti arī ASV banku "Bank of America", "Goldman Sachs" un "JP Morgan" un finanšu kompānijas "Citigroup" kredītreitingi.

Četrām bankām kredītreitingi samazināti par vienu pakāpi, bet desmit bankām - par divām pakāpēm.

Tomēr vislielākais pārsteigums ir Šveices bankas "Credit Suisse" kredītreitinga samazināšana par trim pakāpēm no "Aa1" uz "A1".

Kredītreitingu samazināšanu "Moody's" pamatā skaidro ar ekonomiskās krīzes radītajiem riskiem bankām un Eiropas ekonomiskajām likstām, norādot, ka visas minētās bankas pakļautas lielu zaudējumu riskam.

Aģentūra samazinājusi arī Šveices lielākās bankas UBS un Francijas banku "BNP Paribas", "Societe Generale" un "Credit Agricole" kredītreitingus, kā arī Vācijas lielākās bankas "Deutsche Bank", Kanādas bankas "Royal Bank of Canada" un ASV investīciju bankas "Morgan Stanley" kredītreitingus.

Svarīgākais