Fliks kļuvis par Frankfurtē bāzētās Vācijas čarterkompānijas "XL Airways" vadītāju

© f64

Bijušais Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") vadītājs Bertolts Fliks kļuvis par Frankfurtē bāzētās Vācijas čarterkompānijas "XL Airways" vadītāju, liecina informācija portālā ATW.

Fliks "XL Airways" vadībā nomaina Martinu Graifenhāgernu, kurš amatu pametis pēc paša vēlēšanās.

"XL Airways" rīcībā Vācijā ir piecas "Boeing 737-800", un tajā nodarbināti 160 darbinieki. Lidsabiedrības lidojumu tīkls attīstīts, sadarbojoties ar Eiropas tūrisma operatoriem.

Kā ziņots, "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks pērn 4.oktobrī atkāpās no aviokompānijas vadītāja amata. Emocionālā vēstījumā Fliks norādīja, ka atkāpjas no amata, pildot akcionāru vienošanos lidsabiedrības glābšanai. Fliks "airBaltic" vadītāja pienākumus pildīja no 2002.gada līdz 2010.gada oktobrim.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem. "airBaltic" flotē ir 34 lidmašīnas: sešas "Boeing 737-500", astoņas "Boeing 737-300", divas "Boeing 757-200", desmit "Fokker 50" un astoņas "Bombardier Q400Next Gen".

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais