Eiro zona atliek lēmumu par jaunu aizdevuma daļu Grieķijai

Eiro zonas valstu finanšu ministri otrdienas vakarā atlika lēmuma pieņemšanu par jaunas starptautiskā aizdevuma daļas piešķiršanu Grieķijai 130 miljardu eiro (91,4 miljardu latu) apmērā, jo Grieķija nav izpildījusi nosacījumus tās saņemšanai.

Visu triju nosacījumu izpildes gadījumā eiro zonas finanšu ministri trešdien sanāktu uz jaunu tikšanos, lai lemtu par minētās starptautiskā aizdevuma daļas piešķiršanu. Eiro grupas vadītājs Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers tomēr otrdienas vakarā nolēma, ka trešdien tiks rīkota nevis šāda tikšanās, bet tikai telekonference.

Tā vēsta portāls financenet.lv

Jāatgādina, ka eiro zonas finanšu ministri pagājušās ceturtdienas vakarā izvirzīja Grieķijai trīs nosacījumus, kas tai jāizpilda līdz šai trešdienai, lai Grieķija varētu saņemt jaunu starptautiskā aizdevuma daļu 130 miljardu eiro (91,4 miljardu latu) apmērā.

Ministri pieprasīja, lai Grieķijas parlaments apstiprinātu taupības pasākumus, par kuriem vienojās partiju līderi. Grieķijai arī papildus jāpanāk strukturālo izdevumu samazinājums 325 miljonu eiro (228,4 miljonu latu) apmērā 2012.gada budžetā, un valdošās koalīcijas partiju līderiem jādod rakstisks solījums par taupības pasākumu īstenošanu arī pēc aprīlī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais