"Moody's" pazemina reitingus deviņām ES valstīm

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s pazeminājusi reitingus un nākotnes perspektīvas deviņām Eiropas Savienības valstīm.

Šādi aģentūra «koriģējusi valsts parādu reitingus atsevišķās ES valstīs, lai atspoguļotu to jutību pret augošajām finanšu un makroekonomikas riskiem, ko izraisa eirozonas krīze.»

Tā, piemēram, Lielbritānijas reitinga nākotnes perspektīvas pazeminātas uz negatīvām, kas nozīmē, ka valsts varētu pazaudēt savu augstāko iespējamo kredīta reitingu («Aaa»).

Pēc aģentūras teiktā, pastāv 30% iespējamība, ka Lielbritānijas reitings varētu tikt pazemināts tuvāko 18 mēnešu laikā.

Nākotnes perspektīva samazināta arī Francijas un Austrijas «Aaa» reitingam, nosakot negatīvu nākotnes perspektīvu. Savukārt kredītreitingi tikuši samazināti Itālijai (no «A2» uz «A3»), Spānijai (no «A1» uz «A3»), Maltai (no «A2» uz «A3»), Slovākijai (no «A1» uz «A2»), Slovēnijai (no «A1» uz «A2») un Portugālei (no «Ba2» uz «Ba3»).

Kā iemeslu Moody`s min eirozonas krīzi, ziņo BBC.

Reaģējot uz šo lēmumu, Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns (George Osborne) paziņojis: «Tas ir pierādījums, ka pašreizējā globālajā situācijā Lielbritānija nevar izvairīties no cīņas ar parādiem.»

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais