Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

ASV ekonomikas glābšanas plāns ir radījis miljonu darba vietu

ASV prezidenta Baraka Obamas lolotais ekonomikas glābšanas plāns līdz šim brīdim ir saglabājis vai arī radījis no jauna miljons darbavietu, teikts valsts pārvaldes pētījumā, atsaucoties uz "AFP", ziņo "db.lv".

Dati liecina, ka 650 000 darbavietas ir saglabātas un radītas no jauna līdz 30. septembrim. Taču tā kā dati tiek veidoti tikai par pusi no iztērētajiem līdzekļiem eksperti lēš, ka īstais skaitlis ir virs viena miljona.

ASV ekonomikas glābšanas plāns paredz piešķirt finansiālu palīdzību dažādām ASV organizācijām, iestādēm un nozarēm 787 miljardu dolāru apmērā.

Ekonomikas glābšanas plāns paredz ievērojamus nodokļu atvieglojumus valsts iedzīvotājiem, bet tā galvenā doma ir samazināt straujo štatu samazināšanu kompānijās, kas bija vērojama šā gada sākumā.

500 miljardi USD no kopējās summas atvēlēti valdības investīcijām un sociālajām programmām, piemēram, maznodrošināto veselības aprūpes apdrošināšanai.

Savukārt 287 miljardus USD lielā nodokļu samazināšana cita starpā ietver nodokļu atlaides, lai veicinātu mājokļu un automašīnu pārdošanu, kā arī uzņēmumu peļņas nodokļa atlaides.