Eksperti brīdina par Lielbritānijas nonākšanu atkārtotā recesijā

Ilgstošā krīze eirozonā un patērētāju zemais pārliecības līmenis rada riskus Lielbritānijai nonākt atkārtotā recesijas periodā, otrdien brīdina Lielbritānijas Sabiedriskās politikas pētījumu institūts (IPPR).

Lielbritāniju sagaida drūms 2012.gada sākums, taču jebkuru iespējamu ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos varētu apslāpēt inflācijas kritums, kas palielinātu patērētāju pirktspēju, norāda IPPR.

«Ieejot 2012.gadā, vārds, kas vislabāk raksturo perspektīvas Lielbritānijas ekonomikai, ir - »drūmas«,» uzskata institūta galvenais ekonomists Tonijs Dolfins. «Eirozonas krīze nav atrisināta un aizvien vairāk valstis tiek spiestas īstenot ārkārtējus taupības pasākumus, kas izraisīs ievērojamu izaugsmes kritumu.»

Tā vēsta portāls financenet.lv

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais