Grieķijā kritizē ES lēmumu norakstīt 50% no valsts parāda

Grieķijas parlamentārās opozīcijas līderis Antonis Samaras kategoriskā veidā nokritizējis Eiropas Savienības pieņemto lēmumu norakstīt 50% no valsts parāda, kas atrodas investoru rokās.

Līdz ar šo norakstīšanu mūsu valsts parāds 2020. gadā būs tieši tāds pats kā 2009. gadā – 120% no iekšzemes kopprodukta. Pašreizējā valdība pat bez kauna ēnas spēj svinēt šos apstākļus, kas paredz, ka deviņus gadus pēc pašreizējā brīža – 2020. gadā tā atgriezīs mūs atpakaļ 2009. gadā, Samarasa teikto citē RIA Novosti.

Pēc politiķa vārdiem, ES programma neņem vērā nepieciešamību atbalstīt grieķu ekonomiku, atjaunot tās izaugsmi un izbeigt recesiju. Opozīcijas līderis arī paudis pārliecību, ka ES pieņemtais lēmums ir nepietiekami izstrādāts.

Mums ir jāaizsargā sava nacionālā suverenitāte. Mēs nevaram un mums nav tiesību un iemeslu nodot to kādam, lai kas tas arī būtu, paziņojis Samaras, dodot mājienu uz ES lēmumu izveidot pastāvīgu misiju Atēnās ar mērķi kontrolēt valsts budžeta izpildi.

Ziņu portāls BNN.LV jau vēstīja, ka eirozonas līderi panākuši «trīslīmeņu» līgumu, kurš, pēc viņu teiktā ir vitāls, lai atrisinātu reģiona masveida parādu krīzi.

Pēc ilgām sarunām Eiropas sammitā Briselē, vadītāji atklājuši, ka bankas, kuras pārvaldījušas Grieķijas parādsaistības, vienojušās zaudējumiem 50% apmērā.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais