Viļņas mērs neizslēdz sadarbību ar Fliku

© F64 Photo Agency

Lietuvas galvaspilsētas pašvaldībai meklējot investorus Viļņas aviosabiedrības projekta attīstībai, kā viens no iespējamajiem kandidētiem minēts Bertolts Fliks, kurš nesen paziņojis par atkāpšanos no Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic prezidenta amata, raksta The Lithuania Tribune.

Šo informāciju apstiprināja Viļņas mērs Arturas Zuokas. «Es varu teikt, ka mums bija šāda saruna,» norādīja mērs, uzsverot, ka diskusijas par Viļņas aviokompānijas izveidi un attīstību pašlaik notiek ar vairākiem iespējamajiem partneriem.

«Jo tālāk mēs virzāmies uz priekšu šajā projektā, jo vairāk izvēles iespēju mums parādās. Un Bertolts Fliks bija viens no kandidātiem, ar kuriem mēs pārrunājām šo jautājumu. Taču nekāda rīcība tam nav sekojusi,» teica Zuokas.

Tāpat mērs apgalvoja, ka dialogu ar Fliku uzsāka pati Viļņas pilsētas pašvaldība. Pēc Zuokasa teiktā, neskatoties uz to, ka nekādas īpašas vienošanās ar Fliku nebija panāktas, viņš joprojām ir viens no kandidātiem lidsabiedrības darbības veicināšanai. «Ja viņš nāks un teiks, ka darīs to un to, un tas mūs apmierinās, kāpēc gan ne?», atzina Zuokas.

Kā ziņots iepriekš, Fliks, aizejot no airBaltic vadītāja amata, nav saņēmis kompensācijas, jo bija panākta vienošanās, ka viņš amatu atstās pēc paša vēlēšanās. Izņēmums ir likumā noteiktās kompensācijas, piemēram, par neizmantoto atvaļinājumu.

Tāpat medijos izskanējusi informācija, ka Latvijas Krājbanka plāno piesaistīt ārvalstu investoru, lai arī akciju kontrolpaketi saglabās tās pašreizējie bankas īpašnieki, Krievijas miljardierim Vladimiram Antonovam piederošā Lietuvas Snoras banka. Gada beigās vai nākamā gada sākumā var notikt vēl viena kapitāla palielināšana. Runa ir par ārvalstu investora piesaisti, kurš neiegūs lielu akciju apjomu, līdz ar to kontroli saglabās pašreizējie īpašnieki, laikrakstam Diena atzina Latvijas Krājbankas prezidents Ivars Priedītis.