"Twitter" veidotāji uzsāk jaunu projektu - Obvious

Sociālā portāla Twitter līdzdibinātāji Bizs Souns (Biz Stone) un Īvans Viljams (Evan Williams) plāno «atdzīvināt» uzņēmumu Obvious, kura izstrādi aizsāka vairākus gadus atpakaļ un kurš kalpojis kā portāla Twitter tehniloģiju projektu inkubators.

Stouns un Viljams turpinās sniegt konsultācijas Twitter portālam stratēģiskajos jautājumos, tomēr lielāko daļu sava laika veltīs The Obvious Corporation, tā preses konferencē apstiprinājuši abi portāla autori.

Līdzās Džekam Dorsijam (Jack Dorsey) abi vīrieši pirms četriem gadiem dibinājuši mājaslapu, kas ļauj tās lietotājiem internetā sūtīt 140 zīmju garus ziņojumus. Portāls radījis «mikro» blogošanas fenomenu, ko izmanto gan slavenības, gan valstu vadītāji.

Nedz Stouns, nedz Viljams nav atklājuši skaidri, kas ir uzņēmuma Obvious galvenie mērķi. Viņi vien norādījuši, ka satraukti par jaunā projekta izveidi, kas uzlabos cilvēku dzīvi.

«Visas varenākās idejas retrospekcijā ir acīmredzamas (no angļu valodas – obvious, red. piezīme),» sacījis Viljams. «Ja mums paveiksies tāpat kā Twitter, tas būtu lieliski.»

Ekonomika

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.