Zviedrijā banka iesaka 87 gadus vecai sievietei ilgtermiņa noguldījumu

Viena no lielākajām bankām Zviedrijā – SEB – piedāvājusi kādai no savām gados vecajām klientēm uzsākt ilgtermiņa investīcijas. Šobrīd kredītiestāde veic izskaidrošanos ar klienti, kura pasūdzējusies Zviedrijas Nacionālajā patērētāju biedrībā, vēsta The Local.

Kā izrādās, 2005. gadā, SEB kliente, kurai tobrīd bija 87 gadi, vērsusies pie bankas pēc padoma, kur vislabāk ieguldīt viņas mantoto naudu 80 tūkstošu ASV dolāru (40 000 latu) apmērā. Pēc konsultanta ieteikuma, viņa naudu investējusi, savukārt vēlāk izrādījās, ka ieguldījumu viņa spēs atgriezt ne ātrāk kā 2012. gadā, kad viņai apritēs 95 gadi. Turklāt izņemt naudu varēs pa daļām piecu gadu laikā, vienreizējam maksājumam nepārsniedzot 1 300 dolāru (640 latu) mēnesī.

Finanšu ombuds atzinis bankas vainu, tā kā dokumentos skaidri norādīts, ka sieviete vēlējusies saglabāt iespēju atgūt naudu slimības gadījumā.

Saskaņā ar regulatora ieteikumiem, SEB bankai ir jāatgriež klientei visa ieguldītā summa, tāpat bankai jāapmaksā noguldījumu procenti un izdevumi, kas klientei radušies izšķirot strīdu.

Svarīgākais