Zviedrijas ārlietu ministrs: zviedru nauda palīdzēja Baltijai atlabt no krīzes

Baltijas valstīm paveicies, ka krīzes laikā finanšu sistēmā bijis tik daudz Zviedrijas kapitāla, tā kā tieši tas palīdzējis valstīm atgūties no recesijas, uzskata Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bildts (Carl Bildt).

Ministrs norādījis, ka Latvija atradās daudz sarežģītākā situācijā nevis Zviedrijas kapitāla, bet gan Parex bankas dēļ. «Viņiem bija viena liela banka un viņi joprojām cīnās ar problēmām, ko tā radījusi,» viņš piebildis portālam aripaev.ee.

Bildts atzīmējis, ka veids, kā valdības šajā reģionā tikušas galā ar krīzi, ir iespaidīgs un pelnījis atzinību. «Latvija cieta visvairāk, kamēr Igaunijas pozīcija, pateicoties finansiālajam stāvoklim un makroekonomikas politikai, bija spēcīgāka.»

Viņš izteica cerību, ka jauns investīciju vilnis no Zviedrijas atceļos uz Igauniju. «Igaunijai ir svarīga loma attiecībā uz ražošanas un inovācijas nozarēm. Nav daudz zviedru, kas zina, ka Ericsson, Zviedrijas vispazīstamākā kompānija, Igaunijā ražo divreiz vairāk produkcijas nekā Zviedrijā,» tā Bildts.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais