Katrs amerikānis nosacīti parādā ir 45 000 dolāru

Amerikas Savienoto valstu valsts parāds sasniedzis 14 triljonus dolāru, līdz ar to katrs amerikānis nosacīti parādā ir 45 000 dolāru.

Pērnā gada februārī ASV valsts parāda griesti tika paaugstināti līdz 14,3 triljoniem dolāru, tagad Kongresam ir jāizvēlas viens no variantiem – vai nu šie griesti jāpaaugstina vēl vai arī krasi jāsamazina izdevumi, teikts ASV Finanšu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Iepriekš finanšu ministrs Timotijs Geitners norādījis, ka noteiktie griesti tiks sasniegti līdz 2011. gada 31. martam. Vienlaikus ministrs uzstājis uz šo griestu paaugstināšanu, piebilstot, ka pretējā gadījumā ASV ekonomikai draud katastrofālas sekas.

Taču republikāņi norādījuši, ka piekritīs valsts parāda griestu paaugstināšanai vien tādā gadījumā, ja nākotnē tiks ierobežoti budžeta izdevumi.

Ekonomika

Ar budžeta deficītu nākamajam gadam izdevies apstāties pie "sarkanās līnijas", bet jārēķinās ar tās pārkāpšanu nākotnē, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Svarīgākais