"Ryanair" sagatavojis zārku SVF

Aviokompānijas Ryanair vadītājs Maikls O’ Līrijs, ietērpies zārcinieka kostīmā, nolējis asaru protesta akcijas laikā, atklājot jauno termināli Dublinas lidostā.

Protesta akcijas laikā ar saviem ekscentriskajiem izgājieniem pazīstamais biznesmenis rokās turēja kapu vainagu Īrijas tūrisma jomas piemiņai, vēsta Ryanair.

Valdībai jaunais terminālis izmaksājis 1,2 miljardus eiro, ko O’Līrijs uzskata par neizprotamu un bezjēdzīgu tēriņu. Turklāt aviokompānijām tagad nāksies maksāt daudz lielākas lidostas nodevas. Protestējot pret šo lēmumu Ryanair nolēmis atcelt 48 reisus no Dublinas.

Bez kapu vainaga, O’Līrijs nodrošinājis arī ar Īrijas karogu apvilktu zārku, jo valstī ieradušies Starptautiskā valūtas fonda pārstāvji. Ar savu protestu viņš vēlējies parādīt, ka ikreiz, kad SVF ierodas valstī, Īrija pietuvojas kraham.

Biznesa portāls BNN jau vēstīja, ka Īrija bijusi spiesta lūgt palīdzību no starptautiskajiem aizdevējiem – Eiropas Savienības un SVF. Valstij piešķirtais aizdevums ir 85 miljardi eiro.

Svarīgākais