Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Putins: Neleģitīmas sankcijas vairo militāra spēka vienpusējas pielietošanas riskus

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Centieni citas valstis vainot pašmāju iekšējās problēmās vairo militāra spēka vienpusējas pielietošanas riskus, trešdien Davosas nedēļā, kas šogad notiek virtuālā formātā, sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Tirdzniecības barjeru izmantošana, neleģitīmas sankcijas, ierobežojumi finanšu, tehnoloģiju, informācijas jomās - šāda spēle bez noteikumiem kritiski paaugstina militāra spēka vienpusējas pielietošanas riskus. Lūk, kur ir briesmas," brīdināja Putins.

Krievijas līderis norādīja, ka viņš runā par spēka pielietošanu, "izmantojot vienu vai citu sagudrotu ieganstu".

"Tas vairo varbūtību, ka uz mūsu planētas parādīsies jauni karstie punkti. Tas ir viss, kas mūs nevar neuztraukt," viņš piebilda.

Ir valstis, kas neatrisinātu iekšējo problēmu dēļ, var ķerties pie vainīgo meklēšanas ārzemēs, skaidroja Kremļa saimnieks.

"Izteikti draudi, ar ko mēs varam sastapties jaunajā desmitgadē, ir tālāka visa starptautisko problēmu kompleksa saasināšanās. Neatrisinātās un pieaugošās iekšējās sociāli ekonomiskās problēmas var pagrūst uz to, lai meklētu kādu, uz kuru var visu nogrūst, kuru apvainot visās nelaimēs un uz kuru pārsūtīt savu pilsoņu satricinājumu un neapmierinātību."

"Mēs jūtam, ka pieaug ārpolitiskās propagandas retorikas temperatūra," norādīja Krievijas līderis.

Var sagaidīt, ka agresīvāks kļūs praktisko darbību raksturs, "arī spiediena izdarīšana uz tām valstīm, kas nesamierinās ar paklausīgu, vadāmu satelītu lomu."

Lūzuma brīžos valstīm jāapvieno pūliņi liktenīgajos virzienos, neraugoties uz konkurenci, pārliecināts ir Putins.