"Marks&Spencer" likvidēs līdz 950 darbavietām

© publicitātes

Lielbritānijas mazumtirgotājs "Marks&Spencer" pirmdien paziņoja, ka varētu likvidēt līdz pat 950 vadīšanas un administrēšanas darbavietas, ņemot vērā koronavīrusa pandēmijas izraisīto ienākumu kritumu.

Uzņēmums norāda, ka tā darbību negatīvi ietekmējusi piespiedu kārtā īstenotā veikalu slēgšana, kas no 23.marta ilga gandrīz trīs mēnešus.

"Marks&Spencer" maijā pavēstīja, ka peļņa pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, samazinājusies par gandrīz 50% un uzņēmums būs spiests samazināt izdevumus.

Pirmdien kompānija paskaidroja, ka ieplānotā darbavietu likvidēšanu ir daļa no izmaksu samazināšanas plāna.

Ekonomika

Demogrāfijas rādītāji iezīmē nākotnes pensionāru ainu drūmās krāsās. Jau pēc 25 gadiem, šodienas darbinieks, dodoties pelnītā atpūtā, pensijā saņems tikai trešdaļu no vidējās algas valstī. Atrast naudu, lai izmaksātu pensijas, valstij būs grūti. Taču ar saviem šī brīža lēmumiem valsts grib apsolīt maksāt vēl vairāk. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” ziņo, ka 1% pārnese uz 1. pensiju līmeni četru gadu laikā papildinās speciālo budžetu par 616 miljoniem eiro, bet par atmaksu nākotnē skaidras vīzijas nav.

Svarīgākais