SVF: Polija, visticamāk, nesasniegs deficīta mērķi līdz 2012. gadam

Polija, kas ir viena no lielākajām Eiropas Savienības dalībvalstīm, visticamāk, nespēs līdz 2012. gadam sasniegt tādu budžeta deficītu, lai sasniegtu ES kritērijus, norādīja Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvis Polijā.

Tā šodie ziņo poŗtāls db.lv

«Šobrīd izskatās, ka deficīts Polijā pieaug un sasniegt 3% robežu būs ļoti grūts darbs,» norādīja SVF vecākais reģionu pārstāvi Centrālajā un Austrumeiropā Marks Alens (Mark Allen).

«Nedomāju, ka koncentrēties uz pēc iespējas ātrāku eiro ieviešanu valstī ir pareiza ekonomikas politika. Polijai, pirms eiro ieviešanas, sākumā vajadzētu sasniegt visus nepieciešamos mērķus vienotās Eiropas valūtas ieviešanai - zema inflācija, zemas procenta likmes, zems valsts parāds, budžeta deficīts 3% no IKP, kā arī Polijai pēc iespējas ātrāk nepieciešams nostabilizēt valūtas kursu,» uzsvēra M. Alens, piebilstot, ka zlotu vērtība, šā gada pirmajā pusgadā, attiecībā pret eiro samazinājās par 6.8%.

Ekonomika

Valdība otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) ir sagatavoto Solidaritātes iemaksas likumprojektu, kas noteiks pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm un citu valstu kredītiestāžu filiālēm turpmākos trīs gadus veikt solidaritātes iemaksu.