Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Pat Vācijas iedzīvotāji ir pesimistiski noskaņoti par valsts ekonomisko stāvokli

© REUTERS/ SCANPIX

Puse Vācijas iedzīvotāju sagaida, ka tuvāko gadu laikā Eiropas lielākās ekonomikas stāvoklis pasliktināsies, liecina raidsabiedrību RTL un "N-TV" pasūtītās aptaujas rezultāti.

Tikai 14% aptaujāto Vācijas iedzīvotāju domā, ka valsts ekonomikas stāvoklis tuvāko gadu laikā uzlabosies, bet 34% nesagaida nedz situācijas uzlabojumu, nedz pasliktinājumu.

Aptaujas rezultāti liecina par krasām atšķirībām Vācijas federālo zemju iedzīvotāju viedokļos par ekonomikas attīstību. Visoptimistiskāk noskaņotie ir Saksijas un Tīringenes iedzīvotāji, kur attiecīgi 30% un 29% respondentu prognozē ekonomiskās situācijas uzlabojumus.

Turpretī Zāras federālajā zemē 64% aptaujāto atzina, ka, viņuprāt, Vācijas ekonomiskā situācija tuvāko gadu laikā pasliktināsies.

Sociologi no 25.jūnija līdz 11.jūlijam aptaujāja 500 cilvēkus katrā Vācijas federālajā zemē, izņemot Brēmeni, kas aptaujā netika iekļauta.

Vācijas centrālā banka pagājušajā nedēļā atzina, ka valsts ekonomika otrajā ceturksnī ir zaudējusi pamudinājumu un iekšzemes kopprodukts, visticamāk, ir sarucis.

Tāpat centrālā banka prognozē bezdarba pieaugumu saistībā ar rūpniecības izlaides samazinājumu.