Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Tramps oficiāli sāk pārvēlēšanas kampaņu

© REUTERS/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien mītiņā Floridas štatā oficiāli paziņoja, ka viņš prezidenta vēlēšanās nākamgad kandidēs uz otro četru gadu amata termiņu.

Mītiņš notika Orlando pilsētā "Amway Center", kurā bija sapulcējušies vismaz 20 000 cilvēku.

Tramps mītiņā lielījās, ka ASV ekonomiku "apskauž" pasaule, un brīdināja, ka opozīcijā esošie demokrāti grib "iznīcināt" valsti.

Tramps apsolīja klausītājiem "zemestrīci pie vēlēšanu urnas". "Mēs to vienreiz izdarījām un izdarīsim to atkal - un šoreiz mēs pabeigsim darbu," sacīja Tramps.

"Mūsu ekonomiku apskauž pasaule," sacīja ASV prezidents, kurš cer, ka spēcīgais darbavietu skaita pieaugums palīdzēs pārliecināt valsti viņu pārvēlēt amatā.

"Mēs grasāmies saglabāt Ameriku atkal dižu," Tramps sacīja atbalstītāju pūlim. "Mēs to saglabāsim tik dižu. Labāk nekā jebkad agrāk. Tāpēc es šovakar stāvu jūsu priekšā, lai oficiāli sāktu savu kampaņu [pārvēlēšanai] par Savienoto Valstu prezidentu uz otru termiņu."

Tramps vairākkārt mudināja pūli izsvilpt žurnālistus, kas atspoguļoja šo notikumu, un nosauca viņus par "viltus ziņām".

Republikānis Tramps pēc tam vērsās pret demokrātiem, apsūdzot viņus centienos "saplosīt jūsu valsti".

"Mūsu radikālos oponentus demokrātus dzen uz priekšu naids, aizspriedumi un niknums. Viņi grib iznīcināt jūs, un viņi grib iznīcināt mūsu valsti, kādu mēs to pazīstam," sacīja Tramps. "[Tas] nav pieņemams. Tas nenotiks."

Tramps, kuru viņa pretinieki apsūdz plašā korupcijā, paziņoja atbalstītājiem, ka viņi kopā izveidojuši "dižu politisku kustību", kas "ar skatienu samulsinājusi salauztu un korumpētu politisku vidi".

Jaunākās aptaujas liecina, ka Trampam vēlēšanu dienā 2020.gada 3.novembrī būs nepieciešams atbalsts.

Svētdien ziņu kanāla "Fox News" veikta aptauja liecina, ka Tramps par desmit procenta punktiem atpaliek no bijušā viceprezidenta Džo Baidena, kurš pašlaik ir līderis Demokrātiskās partijas iespējamo prezidenta amata kandidātu vidū. Tāpat Tramps par deviņiem procenta punktiem atpaliek no demokrāta Bērnija Sendersa.

Pats Tramps ierakstā "Twitter" gan paziņoja, ka tikai viltus aptaujas liecina, ka viņš atpaliek no dažādajiem demokrātu kandidātiem.