Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Investori iesūdz tiesā "Danske Bank"; vēlas piedzīt 475 miljonus eiro

© REUTERS/ SCANPIX

Dānijas banku grupas "Danske Bank" institucionālie akcionāri tiesā iesūdzējuši banku, lai no tās piedzītu 475 miljonus dolāru (418,2 miljonus eiro) par naudas atmazgāšanas skandāla radītajiem zaudējumiem, liecina otrdien atklātībā nonākusi informācija.

"Valsts pensiju fondu, valstu organizāciju un aktīvu pārvaldnieku starptautiska koalīcija iesūdzējusi tiesā "Danske Bank" ceļot krāpniecības prasības saistībā ar apjomīgu Krievijas naudas atmazgāšanas shēmu un vairākus gadus ilgušu šīs situācijas slēpšanu no Dānijas lielākās bankas un tās vadības puses," norāda ASV advokātu birojs "Grant & Eisenhofer", kas pārstāv 169 prasītājus no 19 valstīm.

2014.gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus.

Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015.gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat astoņiem miljardiem eiro, ziņoja Dānijas prese. Tomēr pēdējā laikā izteikti pieņēmumi, ka atmazgātā summa bijusi daudz lielāka.

Februārī "Danske Bank" paziņoja, ka pārtrauks darbību Baltijas valstīs un Krievijā.