Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Ekonomika \ Pasaulē

Kafejnīcu tīklu ''Costa Coffee'' nopirkuši ''Coca-Coca''

© REUTERS / Scanpix

Pasaules lielākais bezalkoholisko dzērienu ražotājs "Coca-Cola Co." piektdien paziņoja, ka tas panācis vienošanos, lai iegādātos Lielbritānijas kafejnīcu tīklu "Costa Coffee".

"Karstie dzērieni ir viens no retajiem atlikušajiem segmentiem, kurā "Coca-Cola" nav globāla zīmola. "Costa Coffee" sniedz mums piekļuvi šim tirgum ar spēcīgu kafejnīcu tīklu platformu."

Uzņēmums norāda, ka "Costa Coffee" no tā Lielbritānijas īpašniekiem "Whitbread" tiks iegādāts par 3,9 miljardiem sterliņu mārciņu (4,3 miljardiem eiro).

"Karstie dzērieni ir viens no retajiem atlikušajiem segmentiem, kurā "Coca-Cola" nav globāla zīmola. "Costa Coffee" sniedz mums piekļuvi šim tirgum ar spēcīgu kafejnīcu tīklu platformu," vēsta "Coca-Cola".

Šāds lēmums pieņemts laikā, kad "Coca-Cola" un konkurents "PepsiCo" saskaras ar grūtībām palielināt atspirdzinošo dzērienu tirdzniecības apjomu, ņemot vērā satraukumu par aptaukošanos un mākslīgajiem saldinātājiem.

"Whitbread" iegādājās "Costa Coffee" 1995.gadā, un šobrīd uzņēmumam pieder aptuveni 2400 kafejnīcas Lielbritānijā un vēl apmēram 1400 visā pasaulē.