G20: Pasaules ekonomika atlabst straujāk par prognozēto

Pasaules ekonomika atlabst ātrāk par prognozēto, taču nesenā viļņošanās finanšu tirgos parāda, ka joprojām saglabājas būtiski izaicinājumi, sestdien paziņoja G20 finansu ministri.

Pēc divu dienu sanāksmes Dienvidkorejā ministri izplatīja paziņojumu, ka nesenie notikumi parāda noturīgu valsts finanšu svarīgumu un nepieciešamību pēc fiskālās ilgtspējas.

Pasaules vadošo valstu ministri un centrālo banku vadītāji norādīja, ka tikušies "izšķirošās krustcelēs, lai pārliecinoši nodrošinātu globālo atlabšanu un risinātu ekonomiskos izaicinājumus un riskus".

Ministri ir vienisprātis, ka globālās ekonomikas atlabšanai īpaši svarīgs ir tālāks darbs pie finanšu sistēmas salabošanas. "Tam ir nepieciešama lielāka caurredzamība un tālāka banku bilanču stiprināšana un finanšu firmu korporatīvās pārvaldes uzlabošana".

"Ir svarīgi, lai mūsu banku regulatori izstrādātu precīzus kapitāla un likviditātes noteikumus, kas ļautu mūsu finanšu firmām izturēt kritienus pasaules finanšu sistēmā nākotnē," teikts ministru paziņojumā.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais