"Samsung" peļņa sarukusi par 30%

© SCANPIX

Britu raidorganizācija BBC vēsta, ka kompānijas "Samsung" peļņa šī gada trešajā ceturksnī sarukusi par 30%. Kā viens no galvenajiem iemesliem straujajam peļņas sarukumam tiek minētas kompānijas nedienas ar "Galaxy Note 7" viedtālruni.

Kā zināms, tad kompānija "Samsung" pēc tam, kad saņēma informāciju par to, ka jaunajiem viedtālruņiem konstatētas problēmas ar bateriju, atsauca tos no pārdošanas. "Samsung" norādīja, ka tās operatīvā peļņa no jūlija līdz septembrim bija 4,2 miljardi eiro salīdzinājumā ar 5,9 miljardiem eiro pirms gada.

Kompānija arī uzsvērusi, ka šobrīd koncentrēsies uz pircēju uzticības atgūšanu, nevis turpinās ražot tikai masu produkciju, lai palielinātu peļņu.

Par spīti visām uzņēmuma likstām, "Samsung" informē, ka viedtālrunis "Galaxy Note 8" prezentācija varētu notikt jau nākamgad.

Ekonomika

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais