Igaunija nostiprinās robežu ar Krieviju

© F64

Igaunijas valdība, atsaucoties Iekšlietu ministrijas lūgumam, atvēlējusi no valdības rezervēm vēl divus miljonus eiro pagaidu kontroles līnijas būvniecībai uz robežas ar Krieviju.

Papildu līdzekļus plānots izmantot, lai uzstādītu robežstabus, projektētu sauszemes robežu, projektētu programmu papildinājumus novērošanas sistēmām, projektētu patrulēšanas takas līdzās Narvas upei, kā arī citiem robežas būvniecībai nepieciešamiem darbiem, paziņoja valdības preses sekretārs.

Valdība 2014.gadā nolēma attīrīt pagaidu kontroles līniju un izbūvēt robežu starp Igaunijas Republiku un Krievijas Federāciju, sacīja Igaunijas iekšlietu ministrs Hanno Pevkurs.

"Valdības šodienas lēmums ir skaidrs signāls, ka robežas būvniecība turpināsies. Šie divi miljoni eiro ir vajadzīgi, lai šogad turpinātu darbus," sacīja ministrs.

Kopējās šogad plānoto pierobežas darbu izmaksas ir 3 939 835 eiro.

No šīs summas 1 939 835 eiro jau šogad bija paredzēti valsts budžetā.

Šai summai tiek pievienoti līdzekļi, kas Valsts mežu pārvaldes centram ir nepieciešami pierobežas joslas attīrīšanai.

Ekonomika

Labklājības ministrija (LM) strādā pie risinājumiem, kas ļautu pārtikas atbalstu un pamata materiālo palīdzību maznodrošinātajiem nodrošināt līdz 2026.gadam, primāri fokusējoties uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā (FM).

Svarīgākais