Lietuvā viltvārži ļaunprātīgi izmanto eiro ieviešanu

© Scanpix

Lietuvas Valsts nodokļu inspekcija (VMI) paziņojusi, ka valstī pie iedzīvotājiem sākuši ierasties viltvārži, uzdodoties par VMI darbiniekiem un piedāvājot "naudas uzskaites" pakalpojumus.

Viltvārži uzrādot viltotu dokumentu ar nosaukumu "Valsts nodokļu inspekcijas deklarācijas dokuments", kurā iedzīvotājiem lūgts uzrādīt visas eiro un litu naudaszīmes, kas atrodas viņu īpašumā.

"Mēs aicinām Lietuvas iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neatvērt durvis nekādiem "VMI aģentiem", kas piedāvā saskaitīt un reģistrēt viņu naudu," aicina VMI nodokļu maksātāju departamenta vadītāja Stase Aļukonīte-Šniriene.

Viņa uzsver, ka neviena valsts institūcija - ne VMI, ne Finansiālo noziegumu izmeklēšanas birojs, ne policija - neiet uz cilvēku mājām, lai reģistrētu vai mainītu viņu naudu.

Ekonomika

Labklājības ministrija (LM) strādā pie risinājumiem, kas ļautu pārtikas atbalstu un pamata materiālo palīdzību maznodrošinātajiem nodrošināt līdz 2026.gadam, primāri fokusējoties uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā (FM).