"H&M" atsauc bērniem bīstamu rotaļlietu

©

Zviedrijas apģērbu mazumtirdzniecības kompānija "Hennes and Mauritz" (H&M) drošības apsvērumu dēļ atsauc no pārdošanas putuplasta futbolbumbu, kas bija pārdošanā zīdaiņu preču nodaļā, liecina kompānijas paziņojums Patērētāju tiesību aizsardzības centra mājaslapā.

Produktu nokožot, nokniebjot vai noplēšot, tas var sadalīties mazos gabaliņos. "H&M" saņēmis informāciju par trim gadījumiem, kad no produkta atdalījušies mazi gabaliņi. Informācija par savainojumiem līdz šim nav saņemta.

Ir zināms, ka mazi gabaliņi rada paaugstinātu aizrīšanās risku. Klienti tiek aicināti nekavējoties pārtraukt lietot futbolbumbu un atgriezt to jebkurā "H&M" veikalā, lai saņemtu pilnu atlīdzību.

Putuplasta futbolbumbas diametrs ir deviņi centimetri, tā ir ar klasisku melnbaltu futbolbumbas ornamentu. Produkts bija pārdošanā "H&M" veikalu zīdaiņu preču nodaļā.

Produkta identifikācijas numurs: "O/N 767680 / P/N 0212555".

"H&M" aicina klientus nekavējoties pārtraukt lietot futbolbumbu un atgriezt to jebkurā "H&M" veikalā, lai saņemtu pilnu atlīdzību.

"H&M" pārstāve Sanita Kalniņa biznesa portālam "Nozare.lv" neatklāj, cik liela ir šo putuplasta futbolbumbu partija, kā arī cik daudz eksemplāru ir līdz šim pārdoti Latvijas veikalos. Taču viņa piebilst, ka līdz šim brīdim "H&M" vēl nav saņēmis atgrieztas futbola bumbas no pircējiem.

Kā ziņots, "H&M" meitasuzņēmums Latvijā SIA "H&M Hennes&Mauritz" pērn būtiski kāpināja peļņu un apgrozījumu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"H&M Hennes&Mauritz" peļņa pērn bija 525 876 eiro, kas ir ievērojams pieaugums, salīdzinot ar peļņu 2012.gadā - 6721 eiro. Tikmēr par 3,7 reizēm lielāks pērn bija uzņēmuma apgrozījums, sasniedzot 12,46 miljonus eiro. 2012.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,4 miljoni eiro.

SIA "H&M Hennes&Mauritz" dibināta 2012.gada 14.martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 002 845 eiro, tas pilnībā pieder Zviedrijā reģistrētajai kompānijai "H&M Hennes&Mauritz International".

Ekonomika

Labklājības ministrija (LM) strādā pie risinājumiem, kas ļautu pārtikas atbalstu un pamata materiālo palīdzību maznodrošinātajiem nodrošināt līdz 2026.gadam, primāri fokusējoties uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā (FM).