Tallina paaugstinās sabiedriskā transporta biļešu cenas

Lai arī koalīcijas jaunajā līgumā Tallinas pašvaldība solījusi saglabāt sabiedriskā transporta biļešu cenas pieejamas, autobusu biļešu cenas nolemts palielināt par vienu kronu (0,04 latiem), vēsta "EPL Online".

Sabiedriskā transporta biļešu cenas plānots paaugstināt no 1.janvāra.

Tāpat Tallinas pašvaldība nolēmusi atcelt atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā tiem cilvēkiem, kuri nav reģistrējušies kā Tallinas iedzīvotāji.

Patlaban Tallinas iedzīvotājiem elektroniskā mēnešbiļete maksā 275 kronas (11 latus), bet pēc biļešu cenas paaugstināšanas tā maksās 290 kronas (11,6 latus). Savukārt pilsētas viesiem mēnešbiļete maksās 365 kronas (14,6 latus).

Paaugstinot sabiedriskā transporta biļešu cenas, pašvaldība papildu budžeta ienākumos nākamgad plāno iegūt 28 miljonus kronu (1,2 miljonus latu).

Kā ziņots, Rīgas sabiedriskajā transportā no nākamā gada 1.janvāra maksa par braucienu sasniegs 60 santīmus, bet, pērkot biļeti pie vadītāja, būs jāšķiras pat no 80 santīmiem.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" plāno iesniegt Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā lūgumu veikt izmaiņas biļešu cenās, ieviešot braukšanas maksu 0,60 latu apmērā.

"Rīgas satiksme" norāda, ka līdzšinējās uzņēmuma un pakalpojumu izmaksu optimizācijas iespējas ir izsmeltas, tādēļ jāpaaugstina braukšanas tarifs.

Svarīgākais