Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_downwardLatvijā

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padome atbalsta pieeju pārtraukt attiecības ar uzņēmumiem, kuri atteiksies pamest Krievijas tirgu, aģentūrai LETA sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.
Vakar, 20:49 Ziņu aģentūra LETA
Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.
Vakar, 19:11 Ziņu aģentūra LETA
Kažokādu zvēru audzēšanas aizliegumam ir nepieciešams taisnīgs kompensācijas mehānisms, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Zvēraudzētāju asociācijas (LZA) izpilddirektore Sandra Vilciņa.
Vakar, 13:25 Ziņu aģentūra LETA
Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad pirmajā ceturksnī Latvijā pieaudzis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 2551 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.
Vakar, 13:00 Ziņu aģentūra LETA
Latvijā janvārī-martā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājusies par 17,1%, tai esot starp astoņām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās šī gada pirmajos trīs mēnešos fiksēts kritums, liecina publicētie Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.
Vakar, 12:00 Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzītos grozījumus Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā, kas paredz nekustamajiem īpašumiem uz laiku aprēķināt divas kadastrālās vērtības - fiskālo un universālo.
Vakar, 11:55 Ziņu aģentūra LETA
Lielākais importētājs no Krievijas pēdējos divos gados Latvijā ir kravu pārvadātājs SIA "Transit Service Agency", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica".
Vakar, 10:21 Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā šodien vērtēja iedzīvotāju iniciatīvu atcelt iedzīvotāju ienākumu nodokli (IIN) pensijām.
17.apr Portāls nra.lv, LETA
Pamatojoties uz Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupas sanāksmēs izteiktajiem viedokļiem un priekšlikumiem, ir izstrādāts darbaspēka izmaksu esošās situācijas novērtējums un 15 potenciālie darbaspēka darbaspēka nodokļu iespējamo izmaiņu scenāriji, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Zemais investīciju klimata vērtējums ir nopietns signāls, trešdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem norādīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
17.apr Ziņu aģentūra LETA
Investīciju klimats Latvijā ārvalstu investoru vērtējumā 2023.gadā bija līdz šim zemākajā līmenī, veidojot 1,9 punktus no pieciem, secināts Rīgas Ekonomikas augstskolas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) veiktajā pētījumā "Ārvalstu investīciju vides indekss 2023".
17.apr Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Latvijā šā gada sākumā kā darba ņēmēji bija reģistrēti 8700 Ukrainas valstspiederīgo, aģentūrai LETA pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Baiba Šmite-Roķe vietnē "X" izplata priecīgu vēsti hipotekāro kredītu ņēmējiem.
16.apr Portāls nra.lv
Manipulācijas ar odometru jeb tā dēvētā odometru tīšana esot miljardos eiro mērāms rūpals visā Eiropā. Kā atzīst speciālisti, tā ir īsta sērga ne tikai Latvijā. Auto ar notīto nobraukumu iespējams iegādāties pat no dīlera Vācijā.
16.apr Portāls nra.lv
Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura rezultātā kredītiestādes klientam ir iespējams izņemt skaidro naudu no maksājumu konta kredītiestādē.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Rīgas pašvaldība plāno izveidot Energoefektivitātes fondu, ar kura palīdzību varētu sniegt atbalstu iedzīvotājiem ēku atjaunošanai, to paredz šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā atbalstītās pašvaldības mājokļu politikas pamatnostādnes.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) samazinājis Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi šim gadam, liecina otrdien publiskotais SVF jaunākais pārskats par pasaules ekonomikas perspektīvām ("World Economic Outlook").
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Turpinoties Krievijas militārajai agresijai Ukrainā, 76% iedzīvotāju atzīst, ka karš Ukrainā negatīvi ir ietekmējis viņu emocionālo stāvokli, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktās aptaujas dati.
16.apr Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" otrdien iesniedzis pieteikumu Autotransporta direkcijai (ATD) iekļaut maršrutu Rīgas centrs-Rīgas lidosta komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt "Lux Express Latvia" uz to maršruta atļauju, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien noraidīja priekšlikumu no 18 gadu vecuma atļaut iegādāties un lietot alkoholu bāros un kafejnīcās.
16.apr Ziņu aģentūra LETA
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) veiks pārbaudes "Kombuča dzīvības dzēriens" ražošanas uzņēmumā SIA "LKOM", aģentūrai LETA pauda PVD Augu izcelsmes produktu, dzērienu un bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības daļas vecākā eksperte Ilze Lejasbuda.
15.apr Ziņu aģentūra LETA
Filmu nozare var būt mierīga, jo atbalsta programma turpināsies tāda pati kā līdz šim, šodien pēc koalīcijas sanāksmes pauda ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), kura pārraudzībā ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kas uzrauga īpašu atbalsta programmu ārvalstu kino ražotājiem, kas izvēlas filmas un seriālus uzņemt Latvijā.
15.apr Ziņu aģentūra LETA