Latvijas Banka paaugstina IKP izaugsmes prognozi līdz 4,1%

Latvijas Banka paaugstinājusi mūsu valsts tautsaimniecības izaugsmes prognozi šim gadam līdz 4,1%, šodien preses konferencē informēja centrālās bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Janvārī centrālā banka prognozēja, ka mūsu valsts tautsaimniecība šogad augs par 3,6%. Šādu iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmi paredzēja centrālās bankas izstrādātais pamata scenārijs.

Toreiz Latvijas Banka bija modelējusi arī optimistiskākas un pesimistiskākas attīstības iespējas. Optimistiskais attīstības modelis paredzēja, ka Latvijas ekonomikas pieaugums šogad varētu būt pat virs 4%. Savukārt pesimistiskākajā gadījumā IKP kāpums tika lēsts 3% līdz 3,1% apmērā.

Centrālās statistikas pārvaldes dati rāda, ka šogad pirmajā ceturksnī Latvijas IKP salīdzinājumā ar atbilstošu periodu pērn audzis par 3,6%.

2012.gadā Latvijas tautsaimniecības izaugsme bija 5,6

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais