Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Neizdodas pārdot 52 "Latvijas Krājbankas" bankomātus

Nav izdevies izsolē pārdot 52 likvidējamajai "Latvijas Krājbankai" piederošus bankomātus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja bankas administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

"Izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents," sacīja Fīrmanis.

Kā kustamas mantas lietu kopību bija paredzēts izsolīt piecus "Winkor Nixdorf" bankomātus "ProCash 4000". To novērtējums un izsoles sākumcena bija 49 000 latu. Augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Tāpat kā kustamas mantas lietu kopību bija paredzēts izsolīt 47 "Diebold" bankomātus "Opteva 562". To novērtējums un izsoles sākumcena ir 94 500 latu. Augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar PVN.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.