Aptauja: Tikai 4% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju izjūt cenu samazināšanos

Tikai 4% aptaujāto Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka izjūt cenu samazināšanos, atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT maijā veiktais pētījums.

Tikai 1% aptaujāto atbildējuši, ka noteikti izjūt cenu samazināšanos, bet 3% atbildējuši, ka drīzāk jā.

Savukārt absolūtais vairākums jeb 92% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neizjūt cenu samazināšanos. 31% atbildējuši, ka drīzāk nē, bet 61% - noteikti nē. Šādu viedokli biežāk pauduši nepilsoņi, strādnieki un iedzīvotāji ar ikmēneša ienākumiem uz vienu ģimenes locekli virs 301 latam.

4% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Jau ziņots, ka Latvijā oficiāli ir fiksēta deflācija un patēriņa cenu līmenis šā gada aprīlī, salīdzinot ar iepriekšējā gada aprīli, samazinājies par 0,4%.

Aptauju pētījumu aģentūra TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT laikā no 2013.gada 14.maija līdz 16.maijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Ekonomika

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).