Ekonomikas ministrs pieļauj nākotnē kvalificēta darbaspēka ievešanu Latvijā

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pieļauj, ka nākotnē atsevišķās nozarēs Latvijā varētu tikt ievests augsti kvalificēts darbaspēks.

Intervijā radio "Baltkom" viņš uzsvēra, ka pašlaik Latvija saglabā cerības panākt emigrējušo Latvijas iedzīvotāju atgriešanos. Lai gan pašlaik joprojām cilvēki vairāk izbrauc no valsts, šī tendence samazinās. Arvien vairāk pieaug tādu gadījumu skaits, kad cilvēki brauc uz ārzemēm sezonas darbos, nevis emigrē ar visu ģimeni uz visiem laikiem.

Otrs risinājums ir pārkvalificēt cilvēkus, jo pašlaik joprojām Latvijā ir salīdzinoši liels bezdarbs.

Taču, bezdarbam turpinot sarukt un neatgūstot emigrantus, var nākties atsevišķās nozarēs ievest augsti kvalificētus speciālistus. Ministrs uzsvēra, ka Latvija nevar pieļaut tādu kļūdu, kādu ir pieļāvušas atsevišķas Eiropas valstis, kas masveidā ieveda valstī mazkvalificētu darbaspēku.

Kā ziņots, Latvijā nākotnē bezdarbs turpinās samazināties un 2016.gadā un 2017.gadā darba tirgū varētu rasties spriedze, darba ņēmējiem sākot diktēt noteikumus darba devējiem, tostarp spiežot paaugstināt algas, Saeimas Pieprasījumu komisijā sacīja Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis (RP).

Kā ziņots, šī gada pirmajā ceturksnī bezdarbs turpināja samazināties un bija 12,8%.

Ekonomika

Labklājības ministrija (LM) strādā pie risinājumiem, kas ļautu pārtikas atbalstu un pamata materiālo palīdzību maznodrošinātajiem nodrošināt līdz 2026.gadam, primāri fokusējoties uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijā (FM).

Svarīgākais