Ozols: Latvija ārvalstu investoriem patlaban ir pievilcīgāka nekā treknajos gados

Latvijas uzņēmējdarbības vide ārvalstu investoriem patlaban ir pievilcīgāka nekā treknajos gados, šādu viedokli šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" pauda Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols.

Lai gan kopējā situācija ekonomikā pasliktinās, daudzas lietas no ārvalstnieka skatpunkta ir palikušas lētākas un vide ir kļuvusi pievilcīgāka.

Ozols atzina, ka investori ir atšķirīgi, daži raugās tikai uz reitingu aģentūru viedokli, bet ražotāji skatās uz praktiskām lietām - cik maksā īpašums, kas strādās, vai būs speciālisti arī ilgtermiņā, vērtē elektroenerģijas izmaksas, pieejamo infrastruktūru utt.

"Patlaban notiek darbs pie "Coca-Cola" pārliecināšanas, ka Latvija ir laba valsts," atzina Ozols, atklājot, ka patlaban darbs norit pie astoņiem potenciāliem investīciju projektiem, kas varētu dot lielu skaitu darba vietu. Pēc Ozola domām, divus projektus varētu noslēgt jau līdz šā gada beigām.

Pēc viņa teiktā, īpaši asa konkurence investīciju piesaistē patlaban izvērtusies tieši ar kaimiņvalstīm, piemēram, Igauniju.

Savukārt investīciju kompānijas "Prudentija" partneris Ģirts Rungainis atzina, ka patlaban lielākā interese par Latviju ir ārvalstu stratēģiskajiem investoriem, kuri vēlas pirkt par relatīvi zemākām cenām tos uzņēmumus, kuri pierādījuši spēju izdzīvot.

Rungainis arī secinājis, ka investoru vidē joprojām tiekot izvērtēts iespējamais lata devalvācijas risks un esot investori, kas gaida, vai šis risks nematerializēsies un viņi aktīvus varēs iegādāties vēl lētāk.

Ekonomika

Banka "Citadele" pirmdien, 7.oktobrī, sāks augstākās prioritātes nenodrošināto obligāciju pirmā laidiena publisko piedāvājumu 10 līdz 35 miljonu eiro apmērā, teikts bankas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Svarīgākais