Atkal paaugstina degvielas cenas

Lielākā daļa Latvijas degvielas tirgotāju nedēļu pēc iepriekšējā cenu kāpuma par vienu santīmu paaugstinājusi gan benzīna, gan dīzeļdegvielas cenas, liecina aģentūras LETA veiktais ikdienas degvielas cenu apkopojums.

Degvielas tirgus flagmaņa "Statoil" degvielas uzpildes stacijās (DUS) tagad viens litrs 95.markas benzīna maksā 97,9 santīmus, savukārt dīzeļdegviela - 96,9 santīmus.

"Virši-A" DUS 95.markas benzīns pēc cenu pacelšanas maksā 95,9 santīmus, bet dīzeļdegviela - 95,2 santīmus.

"Viada" DUS cenas paaugstinātas līdz attiecīgi 96,9 santīmiem benzīnam un 95,9 santīmiem dīzeļdegvielai.

"Latvijas naftas" DUS benzīns tagad maksā 96,7 santīmus, bet dīzeļdegviela - 95,7 santīmus.

"Neste" automātiskajās DUS dīzeļdegvielas cena ir paaugstināta par santīmu līdz 95,7 santīmiem, bet benzīna cenu tirgotājs nav mainījis, līdz ar to benzīns ir vienā cenā ar dīzeļdegvielu.

Savukārt cenas nedz benzīnam, nedz dīzeļdegvielai nav paaugstinājuši "Lukoil" un "Dinaz".

"Dinaz" DUS 95.markas benzīna cena joprojām ir 95,7 santīmi, bet dīzeļdegvielas cena - 94,7 santīmi, savukārt "Lukoil" DUS 95.markas benzīns maksā 95,5 santīmus, bet dīzeļdegviela - 94,7 santīmus.

Kā ziņots, lielākā daļa Latvijas degvielas tirgotāju benzīna un dīzeļdegvielas cenas iepriekš paaugstināja 8. un 9.janvārī.

8.janvārī par vienu santīmu benzīna un dīzeļdegvielas cenu palielināja degvielas tirgotājs "Statoil", bet nākamajā dienā cenas paaugstināja arī "Lukoil", "Viada" un "Latvijas nafta", "Neste" un "Virši-A". Toreiz "Neste" un "Virši-A" benzīna cenu atšķirībā no pārējiem tirgotājiem palielināja tikai par pussantīmu.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.