Baumo par satiksmes ministra Roņa atkāpšanos

© f64

Sazināties ar ministru Aivi Roni vai viņa biroja vadītāju Aivi Freidenfeldu vakar vakarā nespēja ne vien Neatkarīgā, bet arī viņa kolēģi.

Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke Neatkarīgajai solīja, ka Ministru prezidents rīt no rīta, t.i., šorīt cer savu ministru sastapt un pajautāt, ko tas viss nozīmē. «Vai tad pirmo reizi par kaut ko tādu runā,» Neatkarīgajai ar pretjautājumu atbildēja Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Klāvs Olšteins. Viņš esot ticies ar A. Roni vakar no rīta, un nekāda atkāpšanās no amata tad neesot pieminēta.

Pēc M. Pankes atstāstītā, A. Roņa atkāpšanās neesot pieminēta vakar pēcpusdienā notikušajā valdošās koalīcijas pārstāvju apspriedē, kas pārrunājusi, ko iesākt ar lielo uzņēmumu vadītāju algu daudzkāršošanu, t.i., ar sabiedrības sašutumu par šo faktu.

M. Panke atzīmēja, ka A. Ronis bijis viens no trijiem ministriem, kurš iepriekš nav apliecinājis piekrišanu premjera uzdevumam šīs algas «pārskatīt». Līdzās algām ir pasažieru vilcienu pasūtījuma lietas – 16. janvārī gaidāmā ziņa no pirmstiesas procesa Stokholmā un varbūt kaut kas līdzīgs no Briseles, ir nepārtrauktā, valstij dārgi izmaksājošā jezga ap aviokompāniju airBaltic un varbūt vēl kas cits.

Svarīgākais