Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

Apple noraida runas par lēto "iPhone"

© Scanpix/Reuters

Amerikāņu tehnoloģiju gigants Apple noraidījis pasauli pāršalkušās runas, ka uzņēmums grasoties nākt klajā ar lētāku iPhone viedtālruņa versiju. «Mums nav plānu ražot lētākus iPhone, lai iegūtu lielāku tirgus daļu,» paziņojis Apple viceprezidents Fils Šillers.

Šāds pavērsiens pārsteidzis tehnoloģiju ekspertus, kas iepriekš izteikušies, ka Apple plānojot atsevišķos produktos izmantot zemākas kvalitātes materiālus, ziņo portāls BNN.lv. Tas esot nepieciešams, lai samazinātu iPhone izmaksas, un to varētu iegādāties arī cilvēki, kas iepriekš Apple viedtālruni nav varējuši atļauties.

Tomēr tiek atzīmēts, ka Šillera paziņojums neizslēdz baumas, ka Apple cenšas «iekarot» arī lietotājus ar plānākiem maciņiem. Tam par lielisku piemēru kalpojot iPad Mini izveide un fakts, ka vecāki iPhone modeļi nereti tiek tirgoti ar atlaidi, vēsta Washington Post.

Kā ziņots, iepriekš medijos izskanējušas baumas, ka lētais iPhone, pie kura izveides it kā strādājot Apple, varētu maksāt 99 līdz 149 ASV dolārus (52 līdz 78 latus). Tika lēsts, ka šī ierīce tirgū varētu parādīties agrākais 2013.gada nogalē.

Tikmēr Apple vadītājs Tims Kuks (Tim Cook) viesojies Ķīnā, kur slavējis tās tirgus nozīmīgumu kompānijai. Viņš prognozējis, ka Ķīna nākotnē kļūs par Apple lielāko tirgu, tā kā valstī tiek atvērti daudzi veikali un tur atrodas arī produktu ražotne.

«Ķīna šobrīd ir mūsu otrais lielākais tirgus. Es uzskatu, ka tā kļūs par pirmo. Es par to esmu pilnīgi pārliecināts. Mēs turpinām investēt mazumtirdzniecības veikalos un tuvāko gadu laikā tiks atvērtas vēl daudzas Apple pārstāvniecības,» tā Kuks.

Jāatzīmē gan, ka viņš nav precizējis, kad tieši Ķīna Apple produktu lietošanas ziņā varētu apsteigt Amerikas Savienotās Valstis.