No lidostas teritorijā izveidotā veikala attīstītāja piedzīs 712 215 latu parādu un līgumsodu

No "General Investment Corporation" nolemts piedzīt 712 215 latu parādu un līgumsodu, šādu spriedumu SIA "Arhitektūras-celtniecības kompānija "Bugroff"" ("Bugroff") prasības lietā pret "General Investment Corporation" šodien paziņoja Rīgas apgabaltiesa, daļēji apmierinot iesniegto prasību.

Kā informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa, pilns spriedums šajā lietā būs pieejams 4.decembrī, un, sākot no šī datuma, 20 dienu laikā par to varēs iesniegt apelācijas sūdzību.

Lieta pēc būtības tika izskatīta jau 10.novembrī, bet spriedumu tiesa pasludināja šodien.

Prasību "Bugroff" sākotnēji bija vērsis arī pret modes apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmumu SIA "Global Fashion Group", kas lidostas "Rīga" teritorijā atklāja tirdzniecības centru "City Fashion Outlet", un minētā veikala ēkas pārbūves attīstītāju "General Investment Corporation".

Tomēr tiesvedība prasības daļā pret "Global Fashion Group" jau iepriekš tikusi izbeigta, tādējādi ap 580 000 latu parādu par veiktajiem remontdarbiem šobrīd tiek lūgts piedzīt no "General Investment Corporation".

LETA jau ziņoja, ka 2008.gada aprīļa beigās lidostas "Rīga" teritorijā tika atklāts tirdzniecības centrs "City Fashion Outlet", kur ar ievērojamām atlaidēm bija paredzēts piedāvāt pazīstamu dizaineru apģērbus un apavus no iepriekšējās sezonas kolekcijām.

"Global Fashion Group" valdes priekšsēdētājs Grigorijs Rabinovičs informēja, ka kopējās "Global Fashion Group" investīcijas šajā projektā ir 12 miljoni eiro (8,43 miljoni latu).

"General Investment Corporation" iepriekš realizējusi vairākus projektus Maskavā un Sanktpēterburgā. Kompānija specializējas komercobjektu būvniecībā, tai pieder vairāki lieli tirdzniecības kompleksi Krievijā un Latvijā.

Projektētājs ir arhitektu birojs "Arhis", būvkompānija - "Bugroff", bet telpu iznomāšanas konsultants - "Colliers International".

Lai atbrīvotu finanšu resursus uzņēmuma pamatdarbībai, par vairāk nekā desmit miljoniem latu kompānijai "Parex Asset Management" tika pārdota "Palazzo Italia" veikala Rīgā, K.Barona ielā 2, ēka un zeme.

Pērn 23.decembrī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pēc degvielas tirgotāja "Viada" prasības atzina "Global Fashion Group" maksātnespēju. Šā gada rudenī uzņēmuma kreditori vienojās par firmas darbības atjaunošanu, proti, sanācijas veikšanu.

Svarīgākais