Rīgas ostā sagaida kravu pieplūdumu no ASV

Rīgas brīvosta jau tuvākajā laikā var sagaidīt kravu pieplūdumu no ASV, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas brīvostas Stratēģiskās plānošanas un projektu vadības departamenta direktors Vladimirs Makarovs.

Amerikāņu atsauksmes par nemilitāro NATO kravu piegādi Afganistānai caur Rīgas ostu liecinot, ka osta var piedāvāt partneriem pieņemamu kvalitāti.

"Ja "Baltic Container" spēj uzkraut konteinera vilcienu divu stundu laikā, tas ir ļoti labs rezultāts, kas apliecina šī konteineru termināļa menedžmenta augsto kvalitāti," skaidro Makarovs.

Amerikas kravas uz Rīgas ostu varētu atnākt salīdzinoši ātri, jo šajā virzienā dotais pozitīvais signāls un rezonanse ir aizgājusi ļoti plaši. Tomēr "Latvijai ir jāturpina sist šis zvans - mēs esam stabili, šeit ir NATO, osta strādā ātri", skaidro Makarovs.

Pēdējo trīs mēnešu laikā esot uzsāktas konkrētas sarunas ar amerikāņu kompānijām par kravu plūsmu caur Rīgas ostu. Ostu esot apmeklējusi arī ASV tirdzniecības misijas vadība, kura interesējās iespējamajiem projektiem, kurus osta ir gatava piedāvāt un kur nepieciešamas amerikāņu investīcijas un atbalsts.

"Uzskatu, ka šīs aktivitātes ir jāvērtē ļoti augstu, jo tirgum ir jābūt diversificētām, jūs nevarat orientēties tikai uz austrumu tirgu. Ir nepieciešams, lai krava nāk arī no otras puses," akcentē brīvostas pārstāvis.

Svarīgākais