Finanšu ministrs: Latvijas ekonomika nākamgad pārsniegs pirmskrīzes līmeni

© F64 Photo Agency

Latvijas ekonomika šogad būs sasniegusi 2007.gada līmeni un nākamgad pārsniegs pirmskrīzes līmeni, šādas prognozes šodien videokonferencē pauda finanšu ministrs Andris Vilks (V).

2012.gads būs bijis viens no Latvijai pozitīvākajiem gadiem, neviens nevarēja iedomāties, ka šogad tautsaimniecībā būs tik pozitīvi rādītāji, teica ministrs un piebilda, ka pirms gada bija sarežģīti aplēst, kāda šogad izskatīsies Latvijas tautsaimniecības izaugsme.

Vilks atzīmēja, ka šogad Latvijā ir straujākais nodarbinātības pieaugums Eiropas Savienībā, viens no zemākajiem inflācijas rādītājiem, arī eksporta pieaugums ir bijis ļoti labs.

Ministra ieskatā, labie rādītāji nav tikai viena gada parādība, izaugsme turpināsies arī 2014.gadā un 2015.gadā, tai ir ielikts ļoti labs pamats.

Pēc Vilka teiktā, simboliski ir ļoti svarīgi, ka Latvija vairs nav saistīta ar Starptautisko Valūtas fondu un ka samazināsies valsts parāda apkalpošanas izmaksas. Ministrs kā nozīmīgu atzīmēja arī Latvijas kredītreitingu paaugstināšanu un mūsu valsts reputācijas uzlabošanos.

Latvija ir viena no valstīm, kas visvairāk pozitīvi pārsteigusi 2012.gadā, uzskata ministrs. Vilka ieskatā, arī sabiedrība to spēs novērtēt, pozitīvās ziņas nekur nepaliks. Ministrs pauda cerību, ka nākampavasar sabiedrības noskaņojums būs daudz pozitīvāks.

"Mums vajag vairāk ticības, vairāk paļāvības uz saviem spēkiem," teica Vilks un piebilda, ka varam daudz ko panākt un to esam parādījuši.