Lidostas "Rīga" pasažieru skaita kritumu daļēji skaidro ar "Ryanair" aktivitātēm Tallinā

Periodā, kad Īrijas zemo lidsabiedrība "Ryanair" no Tallinas piedāvāja desmit maršrutus, turklāt arī biļetes tika tirgotas par atraktīvām cenām, samazinājās pasažieru skaits Rīgas lidostā, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" norāda jaunais lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks.

"Jā, ir pasažieru skaita svārstības, un tas nav saistīts tik daudz ar lidostas darbu. Baltijas tirgus ir tik liels, cik tas ir. Ja ir atklāts jauns "Ryanair" reiss no Tallinas un tur lidsabiedrība piedāvā atraktīvas atlaides, tad samazinās pasažieru skaits Rīgas lidostā," skaidro Mūrnieks.

Kad "Ryanair" pasažieru trūkuma dēļ samazinājis maršrutu skaitu līdz trim, "atkal redzam, ka Rīgas lidostas stāvvietā parādās Igaunijas numuri", skaidro jaunais lidostas vadītājs.

Viņš arī norāda, ka lidosta nevar ietekmēt tranzītpasažieru skaita plūsmu, taču var lielāku uzmanību turpmāk veltīt tūristiem. "Domāju, ka jāsadarbojas ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru, asociācijām, tūroperatoriem. Pasažieru skaita palielināšanās varētu būt saistīta ar aktivitātēm tūrisma segmentā Latvijā - gan ienākošā, gan izejošā tūrismā," uzsver Mūrnieks.

Tūrisma nozares pārstāvjiem esot jābūt galvenajiem sadarbības partneriem, jo esot gadījumi, kad Rīgu mēģina reklamēt kā tūrisma galamērķi, kaut gan ar šo vietu nav tiešās satiksmes.

Kā ziņots, lidostā "Rīga" iebraukušo un izbraukušo pasažieru skaits šī gada trešajā ceturksnī bija par 8,9% mazāks nekā pērnā gada atbilstošajā laika periodā.

10.decembrī, VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja amatā akcionāru sapulcē tika iecelts Aldis Mūrnieks. Ministrijā uzsver, ka Mūrniekam ir ievērojama pieredze lidostas darba organizācijā, kā arī profesionālas zināšanas aviācijas jomā.

Oktobra vidū starptautiskās lidostas "Rīga" uzņēmuma akcionāra sapulcē nolēma no amata atbrīvot līdzšinējo lidostas vadītāju Arni Luhsi, bet par viņa pienākumu izpildītāju uz laiku tika izraudzīts lidostas valdes loceklis Mūrnieks.

Mūrnieks biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja, ka lidosta turpinās darbu, vadoties pēc akcionāra "skaidri iezīmētām" prioritātēm - sadarbība ar "airBaltic", lidostas rekonstrukcijas projekta sekmīga realizācija, kā arī jaunu galamērķu piesaiste.

Lidostā skaidro, ka līdz šim Mūrnieka kā valdes locekļa atbildībā bija Drošības departaments, Aviācijas pakalpojumu departaments un Virszemes apkalpošanas departaments.

Svarīgākais