Šodien atklātajā Ventspils metināšanas rūpnīcā būs 80 darbavietas

© Publicitātes foto

Šodien notika svinīga SIA „Ventspils metināšanas rūpnīca” ražošanas korpusa atklāšana. Jaunā rūpnīca specializējas lielizmēra metāla konstrukciju izgatavošanā un jau tuvākajā laikā turpinās jaunu darbinieku meklēšanu.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs svinīgajā atklāšanā neslēpa prieku par kādreiz šķietami nereālā sapņa par mašīnbūves un metālapstrādes attīstību Ventspilī piepildīšanos: „Divu nedēļu laikā Ventspilī atklājam jau otro metālapstrādes rūpnīcu. Pēc rūpniecības attīstības tempiem esam pirmajā vietā Latvijā. Bet pats svarīgākais ir, ka ventspilniekiem ir darbavietas uz modernām iekārtām stabilā uzņēmumā. Jūs vienmēr varat rēķināties ar Ventspils pilsētas domes un Ventspils brīvostas pārvaldes atbalstu, jo mūsu vēlme ir jūsu darba veiksme.”

SIA „Ventspils metināšanas rūpnīca” direktors Jevgēnijs Lapkovskis informēja, ka šobrīd uzņēmumā strādā 53 darbinieki, bet pilnu jaudu ražošanas 1.kārta varētu sasniegt 2013.gada 3.ceturksnī, kad darbinieku skaits tiks palielināts līdz 80: ”Perspektīvā plānojam 2.kārtas būvniecību sevišķi lielu konstrukciju ar svaru līdz 50 tonnām izgatavošanai, jo šādas konstrukcijas ir ļoti pieprasītas Skandināvijas valstīs.” Jau tuvākajā laikā sadarbībā ar Ventspils biznesa inkubatoru, kura uzņēmums ir SIA „Ventspils metināšanas rūpnīca”, tiks izsludināta pieteikšanās šobrīd vakantajām darbavietām administrācijā un ražošanā.

Latvijas Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš akcentēja rūpniecības attīstības tendences: „Šis šogad ir jau piektais jaunais uzņēmums mūsu nozarē Latvijā un divi no pieciem atvērti Ventspilī. Daži daudz runā, bet maz dara, bet ir labi piemēri kā Ventspils un Jelgava, tāpēc paldies Ventspils pašvaldībai. Deviņos mēnešos nozare sasniegusi 25% no visas rūpniecības kopapjoma, bet kopīgiem spēkiem mēs varētu sasniegt arī 40%. Un tieši šādas rūpnīcas, kur ražo lielgabarīta konstrukcijas, Latvijā līdz šim pietrūka, mums nebija ko piedāvāt klientiem šajā sektorā. Un te ļoti svarīgs eksporta faktors ir osta, kas atrodas jums tieši blakus.”

SIA „Ventspils metināšanas rūpnīca” ir jauna komercsabiedrība, kas dibināta 2010.gadā, lai Ventspils brīvostas teritorijā, Rūpniecības ielā 39, izveidotu lielizmēra metāla konstrukciju ražošanas rūpnīcu. Rūpnīcā uzstādītas jaudīgas iekārtas un aprīkojums, tostarp plaša izmantojuma metināšanas aprīkojums, automatizēta strūklas drupināšanas kamera, krāsošanas cehs, dažāds metālu griešanas aprīkojums un citi. Uzņēmums izveidojis stabilu sadarbību ar metāla velmējumu rūpnīcām Eiropā, Ukrainā un Krievijā. Ventspils metināšanas rūpnīcā ražotā produkcija atbilst Eiropas standartiem un ir atzīmēta ar CE marķējumu.Uzņēmuma darbības jauda ir līdz 600 tonnām mēnesī. Projekta „Lielizmēra metāla konstrukciju rūpnīcas izveide Ventspilī” realizācijai uzņēmumam izdevās piesaistīt arī ES līdzekļus. Metāla konstrukciju ražošanas līnijā kopā investēti aptuveni 3,5 miljonus eiro (2,46 miljonus latu).

Ekonomika

Valdība otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) ir sagatavoto Solidaritātes iemaksas likumprojektu, kas noteiks pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm un citu valstu kredītiestāžu filiālēm turpmākos trīs gadus veikt solidaritātes iemaksu.